آموزش برنامه نویسی اندروید (Android)
۴۱۹ آموزش
نمایش دسته بندی ها (۴۱۹ آموزش)

مقدمه برای شروع برنامه نویسی اندروید

با توجه به اینکه روز به روز به تعداد گوشی های تلفن همراه که از اندروید استفاده می کنند، افزوده می شود بنابراین می توان بازار فروش خوبی را برای application های (برنامه های) اندروید پیش بینی نمود. شاید شما قبلا تصمیم گرفته اید که یک application برای اندروید بنویسید اما نگران این بوده اید که چگونه این application را در سایت های اصلی که در خارج از ایران قرار دارند به فروش برسانید و به این موضوع فکر کرده اید که آیا به دلیل تحریم های بانکی، می توانید پول فروش application خود را از این سایت ها بگیرید یا نه. خوشبختانه چند سایت ایرانی وجود دارد که در آنها می توانید application خود را به فروش بگذارید و با توجه به ایرانی و فارسی زبان بودن این سایت ها، دیگر نگران تحریم های بانکی سایر کشورها نخواهید بود. آنها را در زیر نمایش داده ایم :


www.cafebazaar.ir

www.asr24.com

www.myket.ir

www.parshub.com

www.plazza.ir

www.iranapps.com

بنابراین شما اگر برنامه نویسی اندروید را یاد بگیرید و مهم تر از آن، بتوانید یک application کاربردی و پرطرفدار بنویسید، درآمد مناسبی را از این راه کسب خواهید کرد. شما باید ایده خوبی داشته باشید تا بتوانید به درآمد خوبی دست پیدا کنید.

آنچه در سایت کلیدستان قرار است یاد بگیرید، آموزش برنامه نویسی اندروید است تا به این دانش دست پیدا کنید و سپس این خودتان هستید که می توانید با تلاش و کوشش فراوان، هم نیاز کاربران فارسی زبان استفاده کننده از گوشی های تلفن همراه دارای اندروید را برطرف کنید و هم خود به درآمدی مناسب برسید.

برای برنامه نویسی اندروید، باید برنامه ها و بسته های نرم افزاری مختلفی را نصب کنید. من تمامی مراحل نصب این نرم افزارها را به شما یاد می دهم اما در همین ابتدا باید تذکر بدهم که معمولا کاربران ایرانی در این زمینه ممکن است به مشکل برخورد کنند (عجله نکنید، راه حل را می گویم). مثلا ممکن است من به شما یاد بدهم که چندین نرم افزار و بسته نرم افزاری را نصب کنید و شما هم مدتی مشغول این کار باشید اما همین که خواستید با نرم افزار، یک پروژه اندروید را تست کنید، با یک پیام خطا روبرو شوید. آنگاه در سایت های مختلف جستجو می کنید که راه حل برطرف کردن این پیام خطا چیست و متوجه می شوید که راه حل این است که به اینترنت متصل شده و مثلا یک بسته نرم افزاری را به روز (update) کنید. اما سایت این نرم افزار، اجازه update به ایرانیان نمی دهد. خوب حالا راه حل چیه ؟

راه حل، استفاده از نرم افزاری به نام Super Hide IP است که ip شما را تغییر می دهد تا آن سایت متوجه نشود که شما از ایران می خواهید نرم افزار را update یا دریافت نمایید. شما می توانید با یک ip دیگر به سایت متصل شده و نرم افزار خود را update کنید، اما باز هم امکان دارد دچار مشکل شوید، زیرا ممکن است آن سایت قبلا کامپیوتر شما را با ip ایران شناسایی کرده باشد و موفق به update نشوید (بار اول که برنامه را نصب کنید اگر ip شما مربوط به ایران باشد دیگر با چندین بار تغییر ip هم نمی توانید update کنید – این را من به تجربه متوجه شدم اما اطمینان صد در صد ندارم). اما در کل من یک توصیه خیلی بهتر دارم (در هنگام مواجه شدن با این مشکلات) و آن این است که شما بسته نرم افزاری کاملی که شامل همه نرم افزارهای مورد نیاز (و البته جدیدترین نسخه آنها) است را دانلود و استفاده کنید و دیگر نیازی به طی کردن مراحل مختلف برای نصب بسته های نرم افزاری مختلف نیست.

نام این بسته جامع نرم افزاری ، ADT Bundle می باشد که لینک اصلی دانلود آن در سایت android.com است که متاسفانه به ایرانیان اجازه دسترسی نمی دهد، اما ما این بسته نرم افزاری را در سایت کلیدستان قرار داده ایم تا به راحتی آن را دانلود کنید. اگر در منوی سمت چپ سایت در قسمت آموزش برنامه نویسی اندروید نگاه کنید، لینکی به صفحه دانلود آن قرار داده شده است.

اما اگر اصرار دارید که جدیدترین نسخه را از سایت اصلی (developer.android.com) دانلود کنید، می توانید ابتدا با نرم افزار Super Hide IP (یا برنامه های دیگر برای تغییر ip)، مقدار ip خود را تغییر بدهید و سپس به آدرس زیر رفته و بسته نرم افزاری را دانلود نمایید :


http://developer.android.com/sdk

با دانلود این بسته نرم افزاری، شما محیطی خواهید داشت که در آن می توانید یک برنامه اندروید را نوشته و سپس آن را بر روی یک ((گوشی موبایل مجازی)) تست کنید. یعنی شما نیاز ندارید که یک گوشی اندروید را به کامپیوتر متصل و سپس برنامه را بر روی آن نصب کنید بلکه خود نرم افزار به شما این امکان را می دهد که یک ((گوشی موبایل مجازی)) روی ویندوز خود داشته و نحوه عملکرد برنامه اندروید نوشته شده توسط خود را بر روی این ((گوشی موبایل مجازی)) ببینید.

من این راه حل نهایی را برای کسانی گفتم که قصد داشتند هر چه سریعتر یک پروژه اندروید را ساخته و تست کنند، اما اصولی تر این است که مراحل نصب بسته های نرم افزاری مختلف را نیز شرح بدهیم تا شما با تک تک این بسته ها آشنا شده و ساختار و پیکربندی آنها را به طور اصولی یاد بگیرید. شاید تعجب کنید و بگویید که خوب ما که کل نرم افزارها را یکجا داریم و نیازی دیگر به یادگیری اجزای مختلف آن نیست، اما به نظر من بهتر است اجزای مختلف نرم افزاری برای توسعه اندروید را هم یاد بگیرید تا دید مناسبی به آن داشته باشید. اگر در طی مراحل به مشکل برخورد کردید و نتوانستید آن را حل کنید، از همان بسته اصلی (ADT Bundle) استفاده کنید.

خوب حالا کل حرف هایم را خلاصه می کنم، توصیه اصلی این است که ابتدا با برنامه Super Hide IP اقدام به تغییر ip خود کنید و سپس تک تک بسته های نرم افزاری برای توسعه و برنامه نویسی اندروید را از سایت های اصلی آنها دانلود کنید (اگر دسترسی به شما داده نشد، از سایت های ایرانی دانلود کنید). در کل، هر زمان به اینترنت متصل بودید حتما از برنامه مخفی کردن ip استفاده کنید. هر کدام از بسته های نرم افزاری را در مباحث بعدی به شما معرفی می کنم و نحوه نصب آنها را هم شرح خواهم داد. اگر به مشکلی برخورد کردید در سایت ها (مخصوصا سایت های انگلیسی زبان) به دنبال راه حل باشید و ((سماجت)) به خرج بدهید و ناامید نشوید. اگر با مشکلی برخورد کردید که راه حل آن پیدا نشد، آخرین گزینه این است که به همین مبحث اول آمده و از لینک داده شده، کل بسته ها را به صورت آماده و ((یک جا نصب شده)) ، با نام ADT Bundle ، دانلود و استفاده نمایید (این گزینه آخر است).

خود من زمانی که برنامه نویسی اندروید را شروع کردم، ابتدا بسته های نرم افزاری را به طور جداگانه نصب می کردم و بدین ترتیب متوجه ساختار تک تک بسته های نرم افزاری شدم، اما بعد از آن، مثلا وقتی ویندوزم را عوض کردم و حالا قصد داشتم که دوباره نرم افزارهای برنامه نویسی اندروید را نصب کنم، یک راست به سراغ ADT Bundle رفتم و دیگر کاری با آن بسته های نرم افزاری نداشتم.

دقت کنید که ADT Bundle نیاز به نصب ندارد و فقط باید آن را در یک فولدر اصلی (مثلا C) در کامپیوتر خود کپی کنید. سپس در آن، وارد فولدر با نام eclipse بشوید و سپس فایل eclipse.exe را اجرا کنید تا نرم افزار اجرا شود.

در چند مبحث بعدی، در مورد بسته های نرم افزاری لازم برای نوشتن یک برنامه اندروید صحبت خواهیم کرد.

  • فهرست مباحث
نویسنده علیرضا گلمکانی
شماره کلید 201
گزینه ها
به اشتراک گذاری (Share) در شبکه های اجتماعی
نظرات 1 0 1

ارسال نظر جدید (بدون نیاز به عضو بودن در وب سایت)