وارد کردن (import) کتابخانه ها (libraries) (یا در واقع Module ها) برای استفاده از توابع (functions)، کلاس ها (classes) و روش های (methods) تعریف شده در آنها، در پایتون (Python)
همان طور که قبلا شرح دادیم، یکی از نکات قوت زبان برنامه نویسی پایتون (Python)، وجود کتابخانه های (libraries) (یا در واقع Module های) متعدد برای آن است که توسط برنامه نویسان نوشته شده و در دسترس عموم قرار گرفته است. در این مبحث، شرح می دهیم که چگونه یک کتابخانه (library) را در کدهای فایل پایتون، وارد (import) کنید. زیرا تا زمانی که در فایل پایتون، یک کتابخانه خاص را وارد (import) نکرده باشید، نمی توانید از توابع (functions)، کلاس ها (classes) و روش های (methods) تعریف شده در آن کتابخانه، در میان کدهای فایل پایتون خود استفاده نمایید.
دقت شود که تنها وارد کردن (import) کتابخانه (library) به درون فایل پایتون کافی نمی باشد، بلکه باید کتابخانه موجود باشد. یعنی برخی کتابخانه های رایج در خود پایتون (Python) نصب شده، وجود دارند و تنها نوشتن کد مربوط به وارد (import) کردن آنها کافی است، اما برخی کتابخانه های دیگر را باید از اینترنت دانلود کنیم (نوشتن کد مربوط به وارد کردن آنها کافی نیست، زیرا خود کتابخانه را نداریم).
در مباحث بعدی شرح خواهیم داد که چگونه یک کتابخانه (library) که نداریم را از اینترنت دانلود کرده و به کار ببریم، اما فعلا در این مبحث، مثال را بر اساس کتابخانه ای می نویسم که موجود باشد.
فرض کنید بخواهیم روش sqrt از کتابخانه math (روش math.sqrt) را به کار ببریم که برای محاسبه جذر (رادیکال 2) یک عدد به کار می رود. ابتدا کد زیر را می نویسیم (بدون import کردن کتابخانه math) :
در این حالت، مثلا اگر در محیط کدنویسی PyCharm باشیم، خود PyCharm زیر نام کتابخانه math ، یک خط قرمز می کشد و با پیام (( Unresolver refrence 'math' )) به ما اعلام می کند که این منبع (کتابخانه) ناشناخته است (باید آن را import کنیم) :
اگر کدها را در این حالت اجرا کنیم، با پیام خطایی به شکل زیر روبرو خواهیم شد :
عبارت خطا ذکر شده و کد خروج (exit code) هم برابر 1 اعلام شده که به معنای رخ دادن خطا می باشد.
اکنون برای وارد کردن (import) کتابخانه math ، باید کد زیر را در ابتدای کدها بنویسیم :
بنابراین کدهای پایتون به صورت زیر کامل می شوند :
نتیجه :
کدها به درستی اجرا شده و جذر عدد محاسبه می گردد :
- فهرست مباحث
- 1 معرفی زبان برنامه نویسی پایتون (Python)
- 2 نصب پایتون (Python)
- 3 نصب PyCharm (یک محیط برنامه نویسی برای Python) و ساخت یک پروژه پایتون (Python) در آن
- 4 معرفی عملگرهای کار با اعداد و بحث در مورد اولویت های آنها، در پایتون (Python)
- 5 تعریف متغیرها (Variables)، در پایتون (Python)
- 6 وارد کردن (import) کتابخانه ها (libraries) (یا در واقع Module ها) برای استفاده از توابع (functions)، کلاس ها (classes) و روش های (methods) تعریف شده در آنها، در پایتون (Python)
- 7 دانلود و نصب یک ماژول (Module) پایتون (Python)، توسط نرم افزار PyCharm
- 8 نوشتن توضیحات (comments)، در پایتون (Python)
- 9 اجرای کدهای موجود در یک فایل پایتون (با پسوند py) دیگر، در بین کدهای فایل پایتون فعلی، با وارد (import) کردن آن، در پایتون (Python)
- 10 تعریف یک تابع (Function) جدید، در پایتون (Python)
- 11 ساخت فهرست ها (لیست ها) (List)، در پایتون (Python)
- 12 چندتایی ها (Tuple)، در پایتون (Python)
- 13 دیکشنری ها (dictionary)، در پایتون (Python)
- 14 مجموعه ها (Set)، در پایتون (Python)
- 15 چک کردن عبارت های شرطی (Condition Statement) (اجرای دستورات شرطی)، با if و else و elif ، در پایتون (Python)
- 16 ساخت حلقه (Loop)، با for ، در پایتون (Python)
- 17 ساخت حلقه (Loop)، با while ، در پایتون (Python)
- 18 نصب نسخه های مختلف پایتون (python) به صورت همزمان و انتخاب هر یک از آنها برای اجرای کدهای پایتون (به عنوان مفسر - Interpreter)، در نرم افزار PyCharm
- 19 تغییر نسخه پایتون (python) به کار رفته به عنوان مفسر (Interpreter) در یک پروژه پایتون، در نرم افزار PyCharm ، بعد از ساخت پروژه پایتون
-
نکته : این فهرست مباحث، صرفا منتخبی از کلیدهای آموزشی این موضوع است (که خواندن متوالی آنها توصیه می شود) و برای دیدن کلیدهای آموزشی بیشتر از این موضوع، می توانید بر روی دسته بندی های ستون سمت راست کلیک نمایید.
مرسییی واقعا کمک کرد
میشه نحوه ی اجرای input رو هم بگید در PyCharm؟
ممنون خلاصههه