معرفی زبان برنامه نویسی پایتون (Python)
زبان برنامه نویسی پایتون (Python)، قدرتمند و گسترده است. قدرتمند به این معنی که کتابخانه های (libraries) زیادی برای آن نوشته شده و شما تنها با دانلود آن کتابخانه ها، می توانید از کدنویسی های بیهوده اجتناب کنید و گسترده به این معنی که با استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون (Python)، می توانید یک برنامه ساده را توسط محیط برنامه نویسی آن اجرا کنید یا اینکه یک برنامه برای وب سایت خود بنویسید و یا اینکه یک اپلیکیشن برای اجرا شدن در ویندوز (windows) بسازید (هر چند این موارد، نیاز به اجرای مراحلی دارد). بنابراین مشاهده می کنید که تنها با یک زبان، می توانید کد مورد نظر خود را در محیط هایی مثل سیستم عامل ویندوز یا خود محیط برنامه نویسی یا در وب سایت اجرا نمایید.
زبان برنامه نویسی پایتون (Python)، مشابه دو زبان متلب (MATLAB) و IDL می باشد (که در تحقیقات علوم و مهندسی بسیار کاربرد دارند). حتما با زبان برنامه نویسی متلب (MATLAB) آشنا هستید و می دانید که تا چه اندازه در تحقیقات مهندسی و دانشگاهی به کار می رود (آموزش های کلیدستان در مورد MATLAB را ببینید). اما پایتون (Python) در مقایسه با متلب (MATALB)، یک زبان برنامه نویسی Open Source می باشد و برنامه نویسان به کدهای آن، دسترسی کامل دارند. همچنین متلب (MATALB) غیررایگان می باشد و به نسبت سایر نرم افزارهایی که پولی هستند، گران قیمت است، در صورتی که پایتون (Python) را به رایگان می توانید از سایت آن دانلود نمایید.
نکته مهم دیگر در مقایسه بین متلب (MATLAB) و پایتون (Python)، راهنماهای (Help) ارائه شده برای این دو زبان می باشد. راهنمای (Help) متلب (MATLAB) که توسط خود شرکت سازنده آن به همراه محیط برنامه نویس آن ارائه شده است، بسیار جامع و قدرتمند می باشد. اما راهنماهای پایتون (Python) به دلیل Open Source بودن آن، در سایت های مختلف و به زبان توسعه دهنده های گوناگون، در سطح وب پراکنده می باشد (اگرچه برخی وب سایت ها دارای راهنماهای جامع تری در مورد آن می باشند).
در کل، تجربه نشان داده که Open Source بودن یک زبان (یا سیستم عامل)، یک مزیت بزرگ برای آن می باشد و به مرور و با تلاشی که برنامه نویسان علاقه مند به زبان های Open Source انجام می دهند، گستردگی چشمگیری در امکانات آنها به وجود خواهد آمد و رقبای غیر Open Source و غیررایگان خود را دچار مشکل می کنند. این مورد را در سیستم عامل اندروید می توان به خوبی مشاهده کرد که به عنوان یک سیستم عامل Open Source ، به چه سطحی از گستردگی، از نظر تعداد مخاطب و تعداد توسعه دهنده (برنامه نویس)، رسیده است.
- فهرست مباحث
- 1 معرفی زبان برنامه نویسی پایتون (Python)
- 2 نصب پایتون (Python)
- 3 نصب PyCharm (یک محیط برنامه نویسی برای Python) و ساخت یک پروژه پایتون (Python) در آن
- 4 معرفی عملگرهای کار با اعداد و بحث در مورد اولویت های آنها، در پایتون (Python)
- 5 تعریف متغیرها (Variables)، در پایتون (Python)
- 6 وارد کردن (import) کتابخانه ها (libraries) (یا در واقع Module ها) برای استفاده از توابع (functions)، کلاس ها (classes) و روش های (methods) تعریف شده در آنها، در پایتون (Python)
- 7 دانلود و نصب یک ماژول (Module) پایتون (Python)، توسط نرم افزار PyCharm
- 8 نوشتن توضیحات (comments)، در پایتون (Python)
- 9 اجرای کدهای موجود در یک فایل پایتون (با پسوند py) دیگر، در بین کدهای فایل پایتون فعلی، با وارد (import) کردن آن، در پایتون (Python)
- 10 تعریف یک تابع (Function) جدید، در پایتون (Python)
- 11 ساخت فهرست ها (لیست ها) (List)، در پایتون (Python)
- 12 چندتایی ها (Tuple)، در پایتون (Python)
- 13 دیکشنری ها (dictionary)، در پایتون (Python)
- 14 مجموعه ها (Set)، در پایتون (Python)
- 15 چک کردن عبارت های شرطی (Condition Statement) (اجرای دستورات شرطی)، با if و else و elif ، در پایتون (Python)
- 16 ساخت حلقه (Loop)، با for ، در پایتون (Python)
- 17 ساخت حلقه (Loop)، با while ، در پایتون (Python)
- 18 نصب نسخه های مختلف پایتون (python) به صورت همزمان و انتخاب هر یک از آنها برای اجرای کدهای پایتون (به عنوان مفسر - Interpreter)، در نرم افزار PyCharm
- 19 تغییر نسخه پایتون (python) به کار رفته به عنوان مفسر (Interpreter) در یک پروژه پایتون، در نرم افزار PyCharm ، بعد از ساخت پروژه پایتون
-
نکته : این فهرست مباحث، صرفا منتخبی از کلیدهای آموزشی این موضوع است (که خواندن متوالی آنها توصیه می شود) و برای دیدن کلیدهای آموزشی بیشتر از این موضوع، می توانید بر روی دسته بندی های ستون سمت راست کلیک نمایید.
لطفاً در تلگرام هم کانال داشته باشید