آموزش برنامه نویسی پایتون (Python)

مجموعه ها (Set)، در پایتون (Python)

مجموعه ها (Set) در پایتون (Python)، برای نگه داشتن تعدادی مقدار در یک متغیر (Variable) به کار می روند (شامل تعدادی عنصر) و دارای ویژگی های مهم زیر می باشند :

*** ترتیتب عنصرها در مجموعه (Set)، مهم نیست (عنصرها بدون ترتیب هستند).

*** نمی توانیم عناصر تکراری در مجموعه (Set) ذخیره کنیم (عناصر، منحصربفرد می باشند) (اگر چند بار، کد افزودن یک عنصر تکراری به مجموعه (Set) را اجرا کنیم، آن عنصر فقط برای اولین بار در مجموعه (Set) قرار می گیرد و اجراهای بعدی، تغییری در مجموعه (Set) نمی دهد).

*** نمی توانیم عناصر مجموعه (Set) را تغییر دهیم (عناصر مجموعه (Set)، تغییرناپذیر (immutable) هستند)، اما نکته مهم این است که خود مجموعه (Set) را می توانیم تغییر دهیم (خود مجموعه تغییرپذیر (mutable) است)، زیرا امکان اضافه کردن عنصر به آن و حذف عنصر از آن، وجود دارد، ولی به دلیل اینکه مثلا نمی توانیم بگوییم که مقدار عنصر پنجم از مجموعه (Set) به 2 تغییر داده شود (مثل امکانی که در فهرست ها (List) ( کلید شماره 4744 ) داریم) (چون در مجموعه، ترتیبی برای عناصر وجود ندارد)، گفته می شود که امکان تغییر عناصر مجموعه (Set) وجود ندارد.

ساخت مجموعه ها (Set)، با علامت های } و { در پایتون (Python) :

ساده ترین روش برای ساخت مجموعه ها (Set) در پایتون (Python)، استفاده از علامت های } و { می باشد (البته برای ساخت دیکشنری ها (Dictionary) ( کلید شماره 20626 ) هم از علامت های } و { استفاده می شد، اما شیوه تعریف دیکشنری ها (Dictionary) با مجموعه ها (Set) تفاوت دارد).

به عنوان مثال، برای ساخت یک مجموعه (Set) شامل عناصر 10 و 11 و 12 ، کد پایتون (Python) زیر را اجرا می کنیم :

نتیجه :

ساخت مجموعه ها (Set)، با تابع set ، در پایتون (Python) :

علاوه بر روش قبلی، تابع set در پایتون (Python) نیز برای ساخت مجموعه ها (Set) به کار می رود. ابتدا از تابع set برای ساخت اولیه مجموعه (Set) استفاده می کنیم (در ابتدا شامل هیچ عنصری نخواهد بود) و سپس با استفاده از روش add ، عناصر مورد نظرمان را به مجموعه (Set) ساخته شده، اضافه می نماییم.

به مثال زیر توجه کنید :

نتیجه :

روش add برای افزودن یک عنصر به مجموعه (Set) به کار می رود، اما برای افزودن چندین عنصر به مجموعه (Set)، می توانیم از روش update استفاده نماییم. روش update می تواند در ورودی خود، مواردی مثل مجموعه های (Set) دیگر، فهرست ها (List) ( کلید شماره 4744 )، چندتایی ها (Tuple) ( کلید شماره 20644 ) و یا رشته ها (String) را دریافت کند و عناصر مربوط به آنها را به مجموعه (Set) مورد نظر ما، اضافه نماید.

به عنوان مثال :

نتیجه :

مثال های بیشتری از کاربرد روش update برای مجموعه ها (Set) را می توانید در کلید شماره 26511 بخوانید.

نکته

همان طور که قبلا تذکر دادیم، عناصر مجموعه (Set)، منحصربفرد می باشند و نمی توانیم عناصر تکراری در مجموعه (Set) ذخیره کنیم. برای درک بهتر این موضوع، مثال هایی را در ادامه ذکر می کنیم :

مثال

نتیجه :

مثال

نتیجه :

  • فهرست مباحث
نویسنده علیرضا گلمکانی
شماره کلید 26498
گزینه ها
به اشتراک گذاری (Share) در شبکه های اجتماعی
نظرات 4 3 1
ناشناس
۱۳۹۹/۰۷/۰۴
۲۰:۳۷

عالی  هست  you are perfect

phyton
۱۴۰۰/۰۵/۲۵
۲۱:۱۰

مفید بود ممنون

جاوید
۱۴۰۰/۰۹/۰۸
۰۱:۰۰

بسیار عالی،
     کاربردی
     با نظم
     منطقی
     دوست داشتنی

ارسال نظر جدید (بدون نیاز به عضو بودن در وب سایت)