تعریف یک رشته (String) به صورت آرایه ای (Array) از جنس کاراکتر (char) و در نظر گرفتن String Terminator هنگام تعریف اندازه آرایه (Array)، در زبان برنامه نویسی C
در این مبحث قصد داریم که چگونگی تعریف یک آرایه (Array) از جنس کاراکتر (char) (که یک رشته (String) را تعریف می کند) در زبان برنامه نویسی C را شرح بدهیم، ولی قبل از آن، باید مفهوم String Terminator توضیح داده شود، زیرا در هنگام تعریف آرایه از جنس کاراکتر (char)، باید یک کاراکتر را هم برای String Terminator در نظر بگیریم (یعنی علاوه بر تعداد کاراکترهای لازم برای رشته (String) مورد نظرمان، باید یک کاراکتر هم به تعداد کاراکترها اضافه کنیم که برای در نظر گرفتن String Terminator می باشد).
زمانی که ما یک رشته (String) برابر با ali را تعریف می کنیم (بر اساس تعریف آرایه ای از کاراکترها)، تعداد کاراکترهای آن را برابر 3 کاراکتر می دانیم (a و l و i)، اما هنگام ذخیره این رشته (String)، یک کاراکتر دیگر هم در انتهای آن قرار می گیرد که String Terminator نامیده می شود. ما این کاراکتر را نمی نویسیم و در خروجی برنامه هم نمایش داده نمی شود، اما در ذخیره سازی مقادیر و اجرای برنامه، این کاراکتر در انتهای رشته (String) به کار رفته است (تا پایان رشته مشخص باشد). بنابراین برای تعریف یک آرایه (Array) از جنس کاراکتر (char) که در آن رشته ای (String) برابر ali ذخیره شده باشد، باید اندازه آرایه را برابر 4 در نظر بگیریم (نه برابر 3).
بنابراین برای تعریف آرایه (Array) مورد نظر، کد زیر را می نویسیم :
علامت های ] و [ برای تعریف آرایه به کار می روند و اندازه آرایه (تعداد عناصر آرایه) نیز در بین این دو علامت ذکر می شود.
کد کامل برای اجرا :
نتیجه :
البته این امکان هم وجود دارد که اندازه آرایه (Array) را مشخص نکنیم :
کد کامل برای اجرا :
نتیجه :
تغییر مقدار عناصر یک آرایه (Array)، در زبان برنامه نویسی C :
برای تغییر مقدار عناصر یک آرایه (Array)، در زبان برنامه نویسی C ، باید بر اساس شماره (اندیس) متناظر با آن عنصر، به عنصر اشاره کرده و مقدار جدیدی برای آن تعیین کنید. به عنوان مثال، عبارت زیر به دومین عنصر (عنصر متناظر با شماره 1) از آرایه ای (Array) با نام name اشاره می کند (شماره بندی از 0 شروع می شود، نه از 1) :
همیشه به یاد داشته باشید که شماره های متناظر با عناصر یک آرایه (Array) در زبان برنامه نویسی C ، از عدد 0 شروع می شود، نه از 1 . یعنی شماره متناظر با اولین عنصر آرایه، برابر 0 می باشد.
همان مثال قبل را تکرار می کنیم و این بار، کاراکتر ذخیره شده در اولین عنصر آرایه (Array) را تغییر می دهیم (کاراکتر a را به کاراکتر A تغییر می دهیم) :
نتیجه :
- فهرست مباحث
- 1 معرفی زبان برنامه نویسی C
- 2 معرفی نرم افزار Code::Blocks برای نوشتن کدهای زبان C و اجرای آنها
- 3 ساخت یک پروژه C جدید در نرم افزار Code::Blocks و اجرای پروژه
- 4 ساختار کلی کدهای یک فایل c ، در پروژه C
- 5 نمایش یک متن در خروجی، با استفاده از تابع printf ، در زبان برنامه نویسی C
- 6 نوشتن توضیحات (Comments)، در زبان برنامه نویسی C
- 7 کاراکترهای تبدیل (Conversion Characters) برای قرار دادن مقادیر مختلف (رشته، عدد صحیح، عدد اعشاری و ...) در یک متن خروجی، در زبان برنامه نویسی C
- 8 تعریف متغیرها (Variables)، در زبان برنامه نویسی C
- 9 تعریف یک متغیر از جنس کاراکتر (char) و تفاوت آن با رشته (String)، در زبان برنامه نویسی C
- 10 تعریف یک رشته (String) به صورت آرایه ای (Array) از جنس کاراکتر (char) و در نظر گرفتن String Terminator هنگام تعریف اندازه آرایه (Array)، در زبان برنامه نویسی C
- 11 تغییر مقدار یک رشته (String) ساخته شده بر اساس آرایه ای (Array) از جنس کاراکتر (char)، با تابع strcpy ، در زبان برنامه نویسی C
- 12 تعریف یک مقدار ثابت (Constant)، در زبان برنامه نویسی C
- 13 تعریف توابع (Functions)، در زبان برنامه نویسی C
- 14 ساخت یک فایل Header (با پسوند h) برای اجرای کدهای موجود در فایل Header ، در فایل فعلی (با include کردن آن)، در زبان برنامه نویسی C (در نرم افزار Code::Blocks)
- 15 دریافت یک مقدار از کاربر، توسط کیبورد، با تابع scanf ، در زبان برنامه نویسی C
- 16 عملگرهای حساب (Arithmetic Operators) (عملگرهای + و - و * و / و % و ++ و --)، در زبان برنامه نویسی C
- 17 اجرای دستورات شرطی، با دستور if ، در زبان برنامه نویسی C
- 18 اجرای دستورات شرطی، با استفاده از if و else ، در زبان برنامه نویسی C
- 19 ساخت حلقه (Loop)، با استفاده از دستور while ، در زبان برنامه نویسی C
- 20 ساخت حلقه (Loop)، با استفاده از دستور for ، در زبان برنامه نویسی C
- 21 ساخت حلقه (Loop)، با استفاده از دستور do...while ، در زبان برنامه نویسی C
- 22 اجرای دستورات شرطی به صورت حالت بندی شده، با دستورهای switch و case ، در زبان برنامه نویسی C
-
نکته : این فهرست مباحث، صرفا منتخبی از کلیدهای آموزشی این موضوع است (که خواندن متوالی آنها توصیه می شود) و برای دیدن کلیدهای آموزشی بیشتر از این موضوع، می توانید بر روی دسته بندی های ستون سمت راست کلیک نمایید.