معرفی زبان برنامه نویسی C
امکان ندارد که شخصی در زمینه برنامه نویسی کامپیوتر کار کرده باشد و تاکنون نام زبان C را نشنیده باشد و اتفاقا این موضوع، یک دلیل بسیار مهم دارد و آن این است که زبان C ، تاثیرگذارتین زبان برنامه نویسی کامپیوتر بوده است. البته این نکته، دلیل بر این نیست که همه مجبور باشند زبان C را یاد بگیرند، زیرا تعداد زیادی از برنامه نویسان، تنها با زبان های سطح بالا کار کرده اند، اما هنوز هم این زبان، کارایی خود را حفظ کرده است تا افراد زیادی به دنبال یادگیری آن باشند.
از توسعه زبان C ، دو زبان ++C و #C به وجود آمد، به گونه ای که این زبان ها، شیء گرا بوده و در آنها سعی شده است که زحمت برنامه نویس ها، برای نوشتن برنامه ها و همچنین توسعه برنامه های موجود، ساده تر شود. مسلما به وجود آمدن ++C و #C به دلیل مشکلاتی بود که شرکت های برنامه نویسی بزرگ، هنگام توسعه های برنامه های خود با آن روبرو شدند. برنامه های آنها آن قدر بزرگ و پیچیده شده بود که هر کس برای درک آن، باید زمان بسیار زیادی را از دست می داد و توسعه برنامه ها و ایجاد هماهنگی بین برنامه نویس های مختلف که هر کدام بخشی از برنامه را می نوشتند، بسیار دشوار بود. بنابراین مشکلات، راه آینده را به برنامه نویسان نشان داد و ++C و #C که از مفاهیم برنامه نویسی شیء گرا بهره می برند، خلق شدند. البته برخی نیز زبان های برنامه نویسی دیگری را خلق کردند که مورد بحث ما نیست. در واقع مفهوم برنامه نویسی شیء گرا برای برطرف کردن این مشکلات مطرح شد و نتیجه تاثیر آن در راه توسعه زبان C ، خلق شدن دو زبان ++C و #C می باشد.
امروزه هنوز هم زبان های سطح پایینی مثل زبان C ، برای برنامه ریزی میکروکنترلرها به کار می روند و کاربردی کاملا صنعتی دارند. برای ساخت برنامه های کامپیوتری هم اگرچه با به وجود آمدن زبان های سطح بالاتر، زبان C در اولویت های بعدی قرار می گیرد، اما در برخی موارد، اگر کدها به صورت بهینه نوشته شوند، سرعت اجرای یک برنامه نوشته شده به زبان C ، بیشتر از سرعت اجرای برنامه های نوشته شده به آن زبان ها خواهد بود (البته این مورد بیشتر برای پردازش های سنگین تحقیقاتی و مربوط به ابرکامپیوتر، خود را نشان می دهد).
با استفاده از زبان برنامه نویسی C ، می توانیم اپلیکیشن های (برنامه های) قابل اجرا در ویندوز (windows) بسازیم، این برنامه ها می توانند عملکردهای خیلی ساده ای مثل نمایش یک سری متن به کاربر داشته باشند و یا اینکه یک بازی پیچیده باشند.
- فهرست مباحث
- 1 معرفی زبان برنامه نویسی C
- 2 معرفی نرم افزار Code::Blocks برای نوشتن کدهای زبان C و اجرای آنها
- 3 ساخت یک پروژه C جدید در نرم افزار Code::Blocks و اجرای پروژه
- 4 ساختار کلی کدهای یک فایل c ، در پروژه C
- 5 نمایش یک متن در خروجی، با استفاده از تابع printf ، در زبان برنامه نویسی C
- 6 نوشتن توضیحات (Comments)، در زبان برنامه نویسی C
- 7 کاراکترهای تبدیل (Conversion Characters) برای قرار دادن مقادیر مختلف (رشته، عدد صحیح، عدد اعشاری و ...) در یک متن خروجی، در زبان برنامه نویسی C
- 8 تعریف متغیرها (Variables)، در زبان برنامه نویسی C
- 9 تعریف یک متغیر از جنس کاراکتر (char) و تفاوت آن با رشته (String)، در زبان برنامه نویسی C
- 10 تعریف یک رشته (String) به صورت آرایه ای (Array) از جنس کاراکتر (char) و در نظر گرفتن String Terminator هنگام تعریف اندازه آرایه (Array)، در زبان برنامه نویسی C
- 11 تغییر مقدار یک رشته (String) ساخته شده بر اساس آرایه ای (Array) از جنس کاراکتر (char)، با تابع strcpy ، در زبان برنامه نویسی C
- 12 تعریف یک مقدار ثابت (Constant)، در زبان برنامه نویسی C
- 13 تعریف توابع (Functions)، در زبان برنامه نویسی C
- 14 ساخت یک فایل Header (با پسوند h) برای اجرای کدهای موجود در فایل Header ، در فایل فعلی (با include کردن آن)، در زبان برنامه نویسی C (در نرم افزار Code::Blocks)
- 15 دریافت یک مقدار از کاربر، توسط کیبورد، با تابع scanf ، در زبان برنامه نویسی C
- 16 عملگرهای حساب (Arithmetic Operators) (عملگرهای + و - و * و / و % و ++ و --)، در زبان برنامه نویسی C
- 17 اجرای دستورات شرطی، با دستور if ، در زبان برنامه نویسی C
- 18 اجرای دستورات شرطی، با استفاده از if و else ، در زبان برنامه نویسی C
- 19 ساخت حلقه (Loop)، با استفاده از دستور while ، در زبان برنامه نویسی C
- 20 ساخت حلقه (Loop)، با استفاده از دستور for ، در زبان برنامه نویسی C
- 21 ساخت حلقه (Loop)، با استفاده از دستور do...while ، در زبان برنامه نویسی C
- 22 اجرای دستورات شرطی به صورت حالت بندی شده، با دستورهای switch و case ، در زبان برنامه نویسی C
-
نکته : این فهرست مباحث، صرفا منتخبی از کلیدهای آموزشی این موضوع است (که خواندن متوالی آنها توصیه می شود) و برای دیدن کلیدهای آموزشی بیشتر از این موضوع، می توانید بر روی دسته بندی های ستون سمت راست کلیک نمایید.