آرایه ها (Array)، در PHP
قبلا متغیرها را تعریف کردیم و گفتیم که در PHP ، با تعریف یک متغیر، می توانیم یک مقدار دلخواه را در آن ذخیره کنیم. آرایه ها نیز همانند متغیرها، برای ذخیره کردن مقادیر و اطلاعات مورد نظرمان به کار می روند، با این تفاوت که آرایه ها به صورت فهرستی از عناصر (عضوهای) مختلف می باشد که هر عنصر می تواند یک مقدار را ذخیره کند.
ما با دانستن شماره (اندیس) عنصر در آرایه، می توانیم مقداری را داخل آن بنویسیم و یا اینکه مقدار درون آن را مورد استفاده قرار دهیم. در تعریف آرایه ها نیز همانند تعریف متغیرها، باید از علامت $ استفاده کنید. علاوه بر این، علامت های [] نیز باید در جلوی آرایه نوشته شود. به مثال زیر توجه کنید :
نتیجه :
با سه خط اول، سه نام را در آرایه name ذخیره کرده ایم. چون هیچ شماره ای دورن علامت های [] ننوشته ایم، بنابراین PHP به طور خودکار، شماره اولین عنصر را برابر 0 (نه 1) قرار می دهد و دومین عنصر دارای شماره 1 و سومین عنصر دارای شماره 2 خواهد بود. دستور echo($names[1]) ، دومین نام که در دومین عنصر آرایه name ذخیره شده است را نمایش خواهد داد.
تعیین شماره (اندیس) برای عناصر آرایه در PHP :
چنانچه بخواهیم تعیین کنیم که عنصری از آرایه که به آن مقدار اختصاص می دهیم، چه شماره ای داشته باشد، باید شماره مورد نظرمان را درون علامت های [] در جلوی نام آرایه بنویسیم. به مثال زیر توجه کنید :
نتیجه :
در اختصاص دادن شماره به عناصر یک آرایه، مجبور نیستیم که حتما از شماره های 0 و 1 و 2 و ... استفاده کنیم و می توانیم شماره های دلخواه مورد نظرمان را به کار ببریم. به مثال زیر توجه کنید :
مشاهده می کنید که شماره های 10 و 20 و 30 را به عنوان شماره های عناصر آرایه name انتخاب کرده ایم. آرایه name ، یک آرایه سه عنصری خواهد بود.
نتیجه :
شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که مثلا با اختصاص دادن شماره های 10 و 20 و 30 به سه عنصر اول یک آرایه، اگر عناصر جدیدی در آن آرایه تعریف کنیم و شماره ای برای آنها در نظر نگیریم، آنگاه PHP چه شماره ای را به آنها اختصاص خواهد داد ؟ پاسخ این است که PHP بزرگترین شماره تعیین شده برای عناصر آرایه را در نظر گرفته و یک واحد به آن اضافه می کند تا شماره تعریف شده برای عنصر جدید باشد. به مثال زیر توجه کنید :
نتیجه :
- فهرست مباحث
- 1 معرفی زبان PHP
- 2 معرفی نرم افزار Wamp Server
- 3 شروع کدنویسی PHP
- 4 نوشتن توضیحات در میان کدهای PHP
- 5 متغیرها، در PHP
- 6 ثابت ها (constants)، در PHP
- 7 اجرای دستورات شرطی، با دستور if ، در PHP
- 8 اجرای دستورات شرطی، با دستور switch ، در PHP
- 9 ساخت حلقه (Loop)، با for ، در PHP
- 10 ساخت حلقه (Loop)، با while ، در PHP
- 11 ساخت حلقه (Loop)، با do ... while ، در PHP
- 12 توابع (Function)، در PHP
- 13 آرایه ها (Array)، در PHP
- 14 عملگرهای حساب (Arithmetic Operators) (عملگرهای ریاضی)، در PHP
- 15 عملگرهای تندنویسی، در PHP
- 16 دانلود راهنماهای موجود در وب سایت php.net و نوشته های کاربران در آنها، به صورت کامل و ارائه شده به صورت یک فایل (با پسوند chm و قابل اجرا بدون نیاز به هیچ برنامه خاصی) از خود وب سایت php.net ، برای خواندن آنها به صورت آفلاین (Offline) ، در PHP
-
نکته : این فهرست مباحث، صرفا منتخبی از کلیدهای آموزشی این موضوع است (که خواندن متوالی آنها توصیه می شود) و برای دیدن کلیدهای آموزشی بیشتر از این موضوع، می توانید بر روی دسته بندی های ستون سمت راست کلیک نمایید.