شروع کدنویسی PHP
از اینجا به بعد فرض می کنیم که مباحث قبلی را خوانده اید و می دانید که چگونه به کمک نرم افزار Wamp Server ، فایل های PHP را در کامپیوتر خود اجرا کرده و نتیجه را در مرورگر اینترنت مشاهده کنید. بنابراین آموزش کدنویسی PHP را شروع می کنیم.
ساخت یک فایل PHP :
برای ساخت یک فایل PHP می توانید از ویرایشگرهای متن استفاده کنید. شاید ساده ترین انتخاب، نرم افزار Notepad ویندوز باشد که در دسترس همه هست. نرم افزار پیشرفته تر، نرم افزار Adobe Dreamweaver است که قابلیت های زیادی برای راحت تر و سریعتر نوشتن کدهای زبان های برنامه نویسی سایت مانند HTML ، PHP و ... را دارا می باشد. بنابراین توسط نرم افزار انتخابی خود، یک فایل متنی جدید را باز کرده و سپس کدهای PHP را در آن می نویسید. پس از پایان نوشتن کدهای PHP ، فایل را با پسوند php. ذخیره می کنید. آنگاه برای مشاهده نتیجه در مرورگر اینترنت، طبق راهنمایی مباحث قبلی، باید از نرم افزار Wamp Server کمک بگیرید.
نوشتن دستورات PHP :
دستورات PHP باید در میان علامت شروع <?php و علامت پایان ?> قرار بگیرند. به صورت زیر :
که به جای ... می توانیم دستورات مورد نظرمان را بنویسیم. در واقع در اولین خط می نویسیم <?php و در آخرین خط می نویسیم ?> و در بین این دو خط نیز دستورات PHP مورد نظرمان را می نویسیم. به مثال زیر توجه کنید :
نتیجه :
دستور echo در PHP ، برای نمایش یک عبارت به کار می رود (عبارت اگر به صورت کد HTML باشد، آنگاه نتیجه اجرای کد، در خروجی چاپ می شود). این دستور را بعدا به طور کامل توضیح خواهیم داد.
اما روش دیگری نیز برای اجرای کدهای PHP وجود دارد که به صورت زیر می باشد :
که به جای ... می توانیم دستورات PHP مورد نظرمان را بنویسیم. در واقع باید در تگ شروع <script> مشخصه language را برابر php قرار دهیم و سپس دستورات PHP مورد نظرمان را بنویسیم و در آخر هم تگ پایانی <script/> را بنویسیم. به مثال زیر توجه کنید :
نتیجه :
در پایان هر خط از دستورات PHP باید علامت ; را به کار ببریم.
ما در تمامی مباحث آموزش PHP از همان روش اول نوشتن کدهای PHP ، یعنی به کار بردن <?php و ?> استفاده خواهیم کرد.
کدهای PHP و کدهای HTML در کنار یکدیگر :
زمانی که می گوییم یک فایل PHP می سازیم، ممکن است این باور غلط به وجود بیاید که کدهای HTML در این فایل، قابل اجرا نمی باشد، اما باید بدانید که HTML زبان اصلی برای طراحی سایت است، بنابراین در واقع یک فایل PHP ، فایلی است که در آن این قابلیت به وجود آمده است که علاوه بر اجرای کدهای HTML ، کدهای PHP نیز قابل اجرا شدن باشند. مثلا فرض کنید یک فایل HTML داریم که دارای پسوند html. می باشد، سپس پسوند فایل را به php. تغییر می دهیم. نتیجه اجرای فایل جدید، دقیقا همانند نتیجه اجرای فایل قبلی خواهد بود، زیرا هر دو دارای کدهای HTML یکسانی می باشند.
در ادامه، مثالی را برای درک در کنار هم قرار گرفتن کدهای HTML و کدهای PHP ذکر می کنیم :
نتیجه :
- فهرست مباحث
- 1 معرفی زبان PHP
- 2 معرفی نرم افزار Wamp Server
- 3 شروع کدنویسی PHP
- 4 نوشتن توضیحات در میان کدهای PHP
- 5 متغیرها، در PHP
- 6 ثابت ها (constants)، در PHP
- 7 اجرای دستورات شرطی، با دستور if ، در PHP
- 8 اجرای دستورات شرطی، با دستور switch ، در PHP
- 9 ساخت حلقه (Loop)، با for ، در PHP
- 10 ساخت حلقه (Loop)، با while ، در PHP
- 11 ساخت حلقه (Loop)، با do ... while ، در PHP
- 12 توابع (Function)، در PHP
- 13 آرایه ها (Array)، در PHP
- 14 عملگرهای حساب (Arithmetic Operators) (عملگرهای ریاضی)، در PHP
- 15 عملگرهای تندنویسی، در PHP
- 16 دانلود راهنماهای موجود در وب سایت php.net و نوشته های کاربران در آنها، به صورت کامل و ارائه شده به صورت یک فایل (با پسوند chm و قابل اجرا بدون نیاز به هیچ برنامه خاصی) از خود وب سایت php.net ، برای خواندن آنها به صورت آفلاین (Offline) ، در PHP
-
نکته : این فهرست مباحث، صرفا منتخبی از کلیدهای آموزشی این موضوع است (که خواندن متوالی آنها توصیه می شود) و برای دیدن کلیدهای آموزشی بیشتر از این موضوع، می توانید بر روی دسته بندی های ستون سمت راست کلیک نمایید.
دستور های پی اچ پو رو نرم افزار دریم نمایش نمیده
this is a paragraph
echo("hello");
?>
این دستور فقط قسمت پاراگراف نمایش میده میشه علتشو بگید چرا نمایشش صحیح نیس