قواعد اولیه نوشتن query ها، در SQL
قبل از آنکه با تعداد بیشتری از دستورات زبان SQL آشنا شوید، بد نیست که تعداد اندکی از قواعد مربوط به نوشتن دستورات (query ها) در زبان SQL را شرح بدهیم.
قبلا در کلید شماره 26208 شرح دادیم که با استفاده از query زیر می توانیم یک پایگاه داده (Database) با نام kelidestan_com بسازیم :
اکنون بر اساس query بالا، یک سری از قواعد اولیه را شرح می دهیم.
کاربرد علامت ` :
کاربرد علامت ` در زبان SQL را در کلید شماره 26209 توضیح داده ایم.
علامت ; در پایان هر query ، در هنگام نوشتن چند query :
چنانچه قصد داشته باشیم که چند query را پشت سرهم بنویسیم، باید حتما در پایان هر یک از آنها، علامت ; نوشته شود، در غیر این صورت، با خطا روبرو می شویم (به دلیل تداخل query ها).
به عنوان مثال، برای اجرای سه query به صورت پشت سرهم، آنها را به صورت زیر می نویسیم :
اجرای query های بالا، باعث ساخت سه پایگاه داده (Database) با نام های مختلف می شود.
حال اگر سعی کنیم که آنها را به صورت زیر اجرا کنیم (بدون علامت ;)، با خطا روبرو خواهیم شد :
نیازی نیست که حتما آخرین کلمه هر query و علامت ; به هم بچسبند، بلکه می توانیم بین آنها فاصله بگذاریم :
چون هدف از نوشتن علامت ; در پایان هر query ، عدم تداخل query ها در هنگام نوشتن چند query می باشد، بنابراین اگر تنها یک query داشته باشیم، می توانیم علامت ; را ننویسیم و باز هم در این حالت، query مورد نظر به درستی اجرا می گردد :
فضای خالی بین کلمات موجود در query :
معمولا بین کلمات موجود در query ، یک علامت فاصله (space) قرار می دهند. مثل همان کد مثال :
اما شما می توانید این فضای خالی را به بیشتر از یک کاراکتر فاصله (space) نیز افزایش بدهید و بین کلمات، فاصله بیشتری ایجاد کنید (تنها مهم این است که کلمات، حداقل یک کاراکتر فاصله (space) در بین خود داشته باشند و کلمات به یکدیگر نچسبند) :
بنابراین query بالا به درستی اجرای می شود و زبان SQL ، فضاهای خالی اضافه را نادیده می گیرد (آنها را تنها به عنوان یک کاراکتر فاصله (space) در نظر خواهد گرفت).
این مورد، برای رفتن به خط جدید (new line) نیز صادق می باشد، یعنی زبان SQL ، رفتن به خط جدید (new line) و فضاهای خالی قبل و بعد از آن را نادیده گرفته و آنها را تنها به عنوان یک کاراکتر فاصله (space) در نظر می گیرد. بنابراین query زیر به درستی اجرا می شود :
از ویژگی امکان درج مقدار زیادی فضای خالی (کاراکتر فاصله) و همچنین رفتن به خط جدید (new line) می توان برای نوشتن query به شکل های دلخواه استفاده نمود و بنابراین برنامه نویس می تواند query های خود را به صورت هایی بنویسد که بعدا و با مراجعات بعدی، بتواند آنها را سریعتر خوانده و درک نماید.
زیرا نوشتن همه کلمات، تنها با یک کاراکتر فاصله (space) در بین آنها، در query های طولانی، باعث می شود که خواندن query کمی سخت شود. اما به عنوان مثال، بنده در کدنویسی های وب سایت کلیدستان، سعی می کنم که با استفاده از رفتن به خط جدید (new line) و فضای خالی (کاراکتر فاصله)، query را به صورتی بنویسم که با یک نگاه سریع، بتوانم بخش های مختلف آن را درک کنم (البته این مورد، سلیقه ای است و ممکن است شما شکل های دیگری را مد نظر خود داشته باشید).
به عنوان مثال، بنده شکل نمادین یک query که نوشته ام را برای شما نمایش می دهم (فعلا کاری با کاربرد آن نداریم و تنها چگونگی درج فضای خالی برای خواناتر بودن query ، مد نظرمان می باشد) :
- فهرست مباحث
- 1 معرفی زبان SQL برای کار با پایگاه های داده (Database)
- 2 اجرای دستورات (query های) SQL ، با استفاده از phpMyAdmin موجود در نرم افزار شبیه ساز سرور (Server) نصب شده بر روی کامپیوتر شخصی
- 3 آشنایی با مفاهیم پایگاه داده (Database)، جدول (Table)، ستون (Column) و ردیف (Row) و نکاتی در مورد طراحی آنها، در SQL
- 4 ساخت یک پایگاه داده (Database) جدید، با استفاده از CREATE DATABASE ، در SQL
- 5 کاربرد علامت ` (کاراکتر Backtick)، در SQL
- 6 قواعد اولیه نوشتن query ها، در SQL
- 7 حذف یک پایگاه داده (Database)، با استفاده از DROP DATABASE ، در SQL
- 8 ساخت یک جدول (Table) جدید، با CREATE TABLE ، در SQL
- 9 حذف کردن یک جدول (Table)، با عبارت DROP TABLE ، در SQL
- 10 درج یک ردیف (Row) جدید در جدول (Table)، با INSERT INTO ، در SQL
- 11 خواندن تمام ردیف های (Row) یک جدول (Table)، با SELECT * FROM ، در SQL
- 12 خواندن ردیف هایی (Row) از یک جدول (Table)، بر اساس شرطی بر مبنای مقدار یک یا چند ستون (Column)، با SELECT ... FROM ... WHERE ، در SQL
-
نکته : این فهرست مباحث، صرفا منتخبی از کلیدهای آموزشی این موضوع است (که خواندن متوالی آنها توصیه می شود) و برای دیدن کلیدهای آموزشی بیشتر از این موضوع، می توانید بر روی دسته بندی های ستون سمت راست کلیک نمایید.