معرفی زبان SQL برای کار با پایگاه های داده (Database)

زبان SQL برای کار با پایگاه های داده (Database) به کار می رود. در واقع زمانی که ما با حجم زیادی از اطلاعات، سر و کار داریم، استفاده از پایگاه داده (Database) ضروری می شود تا بتوانیم به شکلی منظم، اطلاعات را ذخیره کنیم و در مواقع مورد نیاز، اطلاعات را تغییر داده و یا از پایگاه داده (Database) فراخوانی کنیم.

اما صرفنظر از سیستم نرم افزاری که در حال کار با آن هستیم، نیاز به یک زبان (Language) داریم تا با استفاده از آن زبان، بتوانیم کلیه عملیات های مورد نظرمان در ارتباط با پایگاه داده (Database) را اجرا نماییم.

زبان SQL ، یک زبان استاندارد برای کار با پایگاه های داده (Database) است و در عملیات های ذخیره سازی، تغییر و یا فراخوانی از پایگاه داده (Database)، مورد استفاده ما قرار می گیرد. اگر بخواهیم به طور دقیقتر بیان کنیم، باید بگوییم که زبان SQL ، زبان استاندارد برای کار با ((سیستم های مدیریت پایگاه داده رابطه‌‌ ای)) (Relational Database Management System - مخفف : RDMS) می باشد.

SQL مخفف Structured Query Language به معنای ((زبان ساختارمند پرسش ها)) می باشد.

معمولا به کدهای SQL که برای اجرا می نویسیم، query گفته می شود.

به عنوان مثال، برای ساخت یک پایگاه داده (Database) با نام kelidestan_com ، باید query زیر اجرا گردد (فقط یک مثال است و فعلا نیازی به یادگیری آن نیست) :

زبان SQL در سیستم های پایگاه داده (Database System) مختلفی از جمله MySQL و SQL Server و MS Access و Oracle و Informix و Sybase و Postgres و ... به کار می رود.

همچنین SQLite به عنوان یک موتور پایگاه داده (Database Engine)، بر اساس زبان SQL می باشد که در مورد آن در بخش آموزش برنامه نویسی اندروید (Android) از کلیدستان، صحبت کرده ایم.

نکته

موتور پایگاه داده (Database Engine) یا موتور ذخیره سازی (Storage Engine)، بخشی از نرم افزار سیستم های پایگاه داده (Database System) می باشد که برای کار با پایگاه داده (Database) مورد استفاده قرار می گیرد (برای اضافه کردن، حذف کردن، خواندن و یا به روزرسانی اطلاعات پایگاه داده).

همین استفاده گسترده از زبان SQL ، اهمیت زیاد یادگیری آن را نشان می دهد و شما با یادگیری یک زبان، می توانید با سیستم های پایگاه داده (Database System) مختلفی کار کنید.

در کلیدستان نیز قبلا آموزش هایی در مورد MySQL و SQLite ارائه شد که چون بر اساس زبان SQL بودند، عملا قواعد زبان SQL را نیز آموزش می دادند، اما اکنون قصد داریم که با آموزش زبان SQL ، کاری با زبان ها و سیستم های واسطه نداشته باشیم و مستقیما به یادگیری قواعد زبان SQL بپردازیم.

البته در این آموزش ها، یک واسطه گرافیکی با نام phpMyAdmin را معرفی می کنیم که هم نصب آن بر روی کامپیوتر شخصی، ساده است (و البته کنترل پنل سرور های اینترنتی، آن را دارند) و هم اینکه بخشی برای اجرای مستقیم دستورات (query های) SQL دارد و از آن صرفا در نقش اجرای دستورات (query های) SQL و همچنین مشاهده نتایج اجرای دستورات و مشاهده اطلاعات پایگاه داده (Database) استفاده می کنیم.

phpMyAdmin دارای گزینه های گرافیکی زیادی برای کار با پایگاه های داده (Database) می باشد، اما ما از آنها استفاده نمی کنیم، زیرا هدف اصلی ما در این بخش آموزشی، یادگیری قواعد زبان SQL است و کار با پایگاه داده (Database) را تنها از طریق دستورات (query های) SQL انجام خواهیم داد.

البته در مراحل بالاتر یادگیری که ممکن است به یک سری پایگاه داده (Database) و جدول (Table) برای تمرین کردن قواعد SQL نیاز داشته باشید، می توانید با گزینه های گرافیکی phpMyAdmin ، آنها را سریعتر بسازید.

به هر حال، ایجاد تناسب بین اجرای دستورات (query های) SQL و یا استفاده از گزینه های گرافیکی phpMyAdmin ، بستگی به سطح یادگیری شما دارد و اینکه در حال یادگیری چه قواعدی از SQL می باشید.

در کلید آموزشی بعدی، در مورد چگونگی نصب phpMyAdmin بر روی کامپیوتر (با استفاده از نرم افزارهای شبیه ساز سرور (Server)) و همچنین اجرای دستورات (query های) SQL توسط آن، توضیح خواهیم داد.

  • فهرست مباحث
نویسنده علیرضا گلمکانی
شماره کلید 26198
گزینه ها
به اشتراک گذاری (Share) در شبکه های اجتماعی
نظرات 0 0 0

ارسال نظر جدید (بدون نیاز به عضو بودن در وب سایت)