نصب پلاگین SQLiteManager برای مشاهده اطلاعات موجود در یک فایل مربوط به پایگاه داده SQLite ، توسط برنامه eclipse ، در برنامه نویسی اندروید
همان طور که می دانید، فایل مربوط به پایگاه داده SQLite ، دارای پسوند db می باشد. مثلا من فایل های پایگاه داده مربوط به یک برنامه دلخواه را در گوشی خود به صورت زیر مشاهده می کنم :

چنانچه یک فایل db را توسط برنامه eclipse باز کنیم، کدهایی به شکل زیر را به ما نمایش می دهد :

در واقع، برنامه eclipse ، به تنهایی نمی تواند محتویات اطلاعاتی فایل مربوط به پایگاه داده SQLite را نمایش بدهد و باید برای آن، یک پلاگین (plugin) را نصب کنیم. این پلاگین، دارای نام SQLiteManager می باشد. برای این منظور، باید یک فایل jar را از آدرس زیر دانلود کنید :
https://dl.dropboxusercontent.com/u/91846918/sqlite%20manager/com.questoid.sqlitemanager_1.0.0.jar
سپس فایل jar مورد نظر را در محل نصب برنامه eclipse (یا برنامه ADT Bundle)، در مسیر زیر کپی کنید :
اکنون اگر برنامه eclipse باز است، آن را ببندید و سپس دوباره آن را اجرا نمایید. پس از باز شدن برنامه eclipse ، ببینید آیا یک پنجره با عنوان File Explorer را در پنجره اصلی آن مشاهده می کنید یا خیر. اگر چنین پنجره ای وجود نداشت، در پنجره اصلی برنامه eclipse ، از منوی Window ، گزینه Show View و سپس گزینه Other را انتخاب کنید :

در پنجره ای که باز می شود، گزینه File Explorer را انتخاب کنید و سپس بر روی گزینه OK کلیک کنید :

پنجره File Explorer در قسمتی از پنجره اصلی برنامه eclipse نمایش داده می شود :

خوب اکنون باید گوشی اندروید مورد نظرمان را با کابل USB به کامپیوتر وصل کنیم تا فایل های آن در پنجره File Explorer نمایش داده شود. دقت داشته باشید که شناسایی گوشی اندروید توسط کامپیوتر، خود دارای نکات بسیاری است که قبلا همه آنها را در مبحثی دیگر در مورد اجرا یا خطایابی برنامه اندروید بر روی یک گوشی اندروید واقعی شرح دادیم و دیگر نیازی به تکرار آنها نیست، تنها لینک آن مبحث را در زیر برایتان قرار می دهم تا در صورتی که گوشی توسط کامیپوتر شناسایی نشد و نتوانستید فایل های آن را ببینید، نکات موجود در آن مبحث را بخوانید :
آموزش شماره 813
وقتی من گوشی خود را با کابل USB به کامپیوتر وصل می کنم، پنجره زیر در گوشی به من نمایش داده می شود :

اگر بر روی گزینه OK اشاره کنم، آنگاه فایل های گوشی اندروید در پنجره File Explorer نمایش داده می شود :

اما نکته مهم در این مرحله این است که شما پوشه های اصلی گوشی اندروید (پوشه هایی که کاربر آنها را در گوشی خود مشاهده می کند) را نمی بینید، بلکه یک سری پوشه دیگر با نام های غیر آشنا فهرست شده است. در واقع، شما باید به دنبال پوشه اصلی گوشی اندروید که قابل مشاهده توسط کاربر است، بگردید. با توجه به گوشی اندروید شما، آن پوشه، در یکی از مسیرهای زیر خواهد بود (یا مسیرهایی مشابه آنها) :
یا :
یا :
مثلا در گوشی اندروید من، مسیر پوشه اصلی، به صورت زیر می باشد :

بد نیست بدانید که مسیر فایل های مربوط به پایگاه داده (database) مربوط به برنامه های اندروید، به صورت زیر می باشد (یعنی اگر برنامه نویس، مسیری را برای محل ساخت پایگاه داده SQLite تعیین نکرده باشد، آنگاه فایل پایگاه داده SQLite به صورت پیش فرض، در مسیر زیر ساخته می شود) :
که در آن، به جای package_name ، نام package برنامه اندروید و به جای database_name ، نام فایل پایگاه داده را باید در نظر بگیرید.
من یک فایل مربوط به پایگاه داده SQLite ساخته شده توسط یک برنامه دلخواه را انتخاب می کنم :

سپس بر روی آیکونی که در شکل بالا نمایش داده ایم، کلیک می کنیم تا ساختار پایگاه داده SQLite نمایش داده شود :

مشاهده می کنید که پایگاه داده SQLite مورد نظر، دارای دو جدول (table) می باشد، بر روی دو جدول کلیک می کنیم تا ساختار اطلاعات ذخیره شده در آنها، نمایش داده شود :

برای مشاهده اطلاعات ذخیره شده در جدول ها (table) باید بر روی گزینه Browse Data کلیک کنیم و سپس نام جدول مورد نظرمان را انتخاب کنیم :

بنابراین با این روش، می توانیم اطلاعات موجود در پایگاه های داده SQLite را مشاهده کنیم.