کدنویسی PHP برای ساخت یک پایگاه داده

در مبحث قبلی گفتیم که 3 روش برای ساخت پایگاه های داده و ویرایش آنها وجود دارد و دو روش اول (استفاده از محیط گرافیکی phpMyAdmin و استفاده از بخش مخصوص نوشتن کدهای MySQL در برنامه phpMyAdmin) را توضیح دادیم. اکنون نوبت می رسد به روش سوم که همان استفاده از کدهای PHP است و مهمترین روش برای طراحی و توسعه سایت به حساب می آید.

شما باید یک صفحه PHP بسازید. اگر قصد دارید این صفحه PHP را هم اکنون در هاست خود تست کنید، فرقی ندارد در کدام فولدر از فولدرهای زیرمجموعه فولدر اصلی هاست قرار بگیرد (مکان آن مهم نیست) و در هر کجا که زیرمجموعه فولدر اصلی هاست باشد، می توانید آن را تست کنید. اگر قصد دارید بر روی کامپیوتر خودتان و با استفاده از نرم افزار wampserver، صفحه PHP مورد نظر را تست کنید، باید در محلی صفحه را قرار دهید که زیرمجموعه فولدر با نام www در درون فولدر محل نصب نرم افزار wampserver باشد (در محل های دیگر، کدهای PHP صفحه، اجرا نخواهند شد).

فرض کنید قصد داریم یک پایگاه داده با نام kelidestan بسازیم (اگر قبلا پایگاه داده ای با این نام ساخته اید، آن را در phpMyAdmin حذف کنید یا می توانید نامی دیگر را انتخاب کنید). در صفحه PHP، کدهای PHP زیر را می نویسیم :

کدهای بالا را باید بر اساس نام هاست، نام کاربر اصلی (که معمولا root است) ، رمز عبور کاربر اصلی و نام پایگاه داده ای که می خواهید بسازید، تغییر بدهید، بنابراین توضیحاتی را که در ادامه شرح می دهم به دقت گوش کنید. خوب اکنون بخش های مختلف کد بالا را شرح می دهیم. تابع mysql_connect، یک تابع تعریف شده در PHP می باشد که برای برقراری اتصال با MySQL به کار می رود. این تابع، سه ورودی دریافت می کند و نحوه به کار بردن آن به شکل زیر می باشد :

کلمه localhost همان نام هاست می باشد (معمولا localhost می باشد و نیازی به تغییر آن نیست). به جای username باید نام کاربر اصلی تعریف شده را وارد کنید که اگر آن را تغییر نداده باشید، با نام root می باشد. به جای password نیز باید رمز عبور کاربر اصلی را وارد کنید، به طور پیش فرض هیچ رمزی تعیین نشده است و می توان عبارت password را پاک کرد تا عبارت "password" به عبارت "" تبدیل شود اما من قبلا نحوه تعریف رمز عبور برای کاربر اصلی را توضیح دادم و چون در موارد واقعی، از رمز عبور استفاده می کنیم، بهتر است از همین حالا یک رمز عبور مشخص بکنید. بنابراین شما باید در خط اول کدها، این سه مورد را مشخص کنید.

ما نتیجه حاصل از mysql_connect را در متغیر con ذخیره کرده ایم و بعدا با دستور if چک می کنیم که آیا اتصال با MySQL برقرار شده است یا نه. تابع mysql_error برای نمایش مشکل به وجود آمده در MySQL به کار می رود. اگر در اتصال با MySQL، مشکلی پیش بیاید، مشکل ذکر شده در خروجی به کاربر نمایش داده می شود، اما اگر مشکلی نباشد، عبارت ((پایگاه داده ساخته شد)) نمایش داده خواهد شد.

تابع mysql_query که یک تابع تعریف شده در PHP است و برای اجرای دستورات (query های) MySQL به کار می رود. همان طور که مشاهده کردید، این دستور را به صورت زیر به کار برده ایم :

که در آن، عبارت CREATE DATABASE kelidestan همان دستور MySQL است که قبلا یاد گرفتیم که در بخش SQL در برنامه phpMyAdmin می توانیم اجرا کنیم و kelidestan، نام پایگاه داده است که می توانید آن را به دلخواه تعیین کنید. درون پرانتز تابع mysql_query، اتصال $con را هم ذکر کرده ایم. بنابراین تابع mysql_query، یک دستور MySQL (که البته باید آن را درون دو علامت " قرار بدهیم) و همچنین متغیر مربوط به اتصال به MySQL مورد نظر را دریافت کرده و سپس دستور MySQL (یک query برای MySQL) داده شده را برای آن MySQL اجرا می کند.

نتیجه حاصل از تابع را در متغیر create ذخیره می کنیم تا بعدا با دستور if، متغیر را چک کرده و بر اساس آن، اعلام کنیم که آیا پایگاه داده ساخته شده یا نه و اگر ساخته نشده، مشکل MySQL پیش آمده، چه می باشد.

در آخر کدها از تابع mysql_close استفاده کرده ایم که برای پایان دادن اتصال به یک MySQL به کار می رود. دقت شود که نام متغیر مربوط به آن اتصال MySQL را باید درون پرانتز تابع mysql_close ، ذکر کنیم.

اگر صفحه PHP مورد نظر را در مرورگر اینترنت خود اجرا کنید و پیام ((پایگاه داده ساخته شد)) نمایش داده شود، می توانید به phpMyAdmin بروید و پایگاه داده ساخته شده را در لیست پایگاه های داده ببینید.

برنامه phpMyAdmin را باز می کنیم و لیست پایگاه های داده موجود را بررسی می کنیم :

کدنویسی PHP برای ساخت یک پایگاه داده

مشاهده می کنید که پایگاه داده kelidestan ، ساخته شده است.

برای آشنایی با پیام های خطا، اگر دو بار صفحه PHP مورد نظر را در مرورگر بیاورید (تا کدهای PHP دو بار اجرا شوند)، پیام زیر نمایش داده می شود:

همان طور که مشاهده می کنید، چون قبلا پایگاه داده ای با این نام ساخته شده است (دو بار اجرا کرده ایم و در بار اول ساخته شده است)، تذکر داده شده که یک پایگاه داده با این نام وجود دارد.

نویسنده علیرضا گلمکانی
شماره کلید 564
گزینه ها
به اشتراک گذاری (Share) در شبکه های اجتماعی
نظرات 0 0 0

ارسال نظر جدید (بدون نیاز به عضو بودن در وب سایت)