تعیین رمز عبور root ، در MySQL
در مباحث قبلی یاد گرفتید که چگونه یک نسخه از phpMyAdmin را بر روی کامپیوترتان داشته باشید (با استفاده از نرم افزار wampserver) و با محیط آن آشنا شدید. زمانی که شما با phpMyAdmin به صورت گرافیکی کار می کنید، به این معنی است که شما از یک مرحله امنیتی عبور کرده اید، یعنی شما قبلا و در زمان ورود خود به هاست، نام کاربری و رمز عبور کنترل پنل هاست را وارد کرده اید که شخص دیگری آن را ندارد و بنابراین اطلاعات شما در دسترس دیگران نیست (فعلا که phpMyAdmin بر روی کامپیوترتان است نیازی به ورود به کنترل پنل هاست نبوده است). زمانی که شما قصد دارید با کدنویسی PHP به MySQL متصل شوید نیز باید از یک مرحله امنیتی عبور کنید (تا هر کسی نتواند با MySQL سایت شما کار کند)، اما این بار نیازی به نام کاربری و رمز عبور کنترل پنل هاست نیست، بلکه باید یک رمز عبور root برای MySQL تعیین کنید. تنها کسی که این رمز عبور را داشته باشد می تواند با پایگاه های داده سایت شما کار کند.
هنگامی که شما قصد دارید با کدهای PHP به MySQL سایت متصل شوید، باید در اولین خط از کدهای PHP، نام کاربری و رمز عبور root در MySQL را بنویسید تا ابتدا به MySQL متصل شوید و سپس در دستورات بعدی می توانید موارد مورد نظر خود را برای پایگاه های داده MySQL اعمال کنید.
خوب فرض کنیم شما با استفاده از نرم افزار wampserver، یک نسخه از phpMyAdmin را بر روی کامپیوتر خود دارید، این سوال پیش می آید که نام کاربری و رمز عبور root در MySQL شما چیست ؟ پاسخ این است که شما هنوز رمزی را تعیین نکرده اید (یعنی خود آن به طور خودکار رمز ندارد) و اکنون باید برای آن یک رمز عبور تعیین کنید. معمولا چون root در MySQL دارای رمز عبور نیست، در phpMyAdmin، پیامی به شکل زیر نمایش داده می شود :
که به شما اخطار می دهد که بهتر است یک رمز root بسازید.
برای ساخت رمز root برای MySQL، ابتدا برنامه phpMyAdmin را باز کنید (توسط نرم افزار wampserver) و سپس بر روی گزینه Privileges کلیک کنید (از بین گزینه های نمایش داده شده در بالای صفحه) تا صفحه زیر در مرورگر اینترنت شما نمایش داده شود :
همان طور که مشاهده می کنید، در لیست User (لیست کاربرها)، یک کاربر با نام root وجود دارد (برای 3 هاست مختلف، که ما با localhost سر و کار خواهیم داشت - ممکن است در کامپیوتر شما، تنها برای یک هاست با نام دیگر باشد، مهم نیست و با آن نام کار کنید). در زیر عبارت Action، یک آیکون با عنوان Edit Privileges نمایش داده شده است. بر این آیکون (برای کاربر root با هاست localhost) کلیک کنید تا صفحه زیر باز شود (تنها بخش اول آن را نمایش داده ایم) :
در پایین این صفحه، بخشی به صورت زیر وجود دارد :
این بخش مربوط به رمز عبور است. در این بخش، رمز عبور مورد نظر خود را (در دو قسمت password و Re-type) بنویسید و سپس بر روی گزینه GO کلیک کنید. پیامی به صورت زیر نمایش داده می شود :
خوب، اکنون چنانچه دوباره بخواهید با phpMyAdmin کار کنید، با پیام خطای زیر روبرو می شوید :
علت آن هم واضح است، شما رمز عبور root را تغییر داده اید و این کار باعث می شود که دیگر نرم افزار wampserver نتواند به phpMyAdmin دسترسی داشته باشد (در واقع، عدم دسترسی به MySQL). برای رفع این مشکل، به فولدر محل نصب نرم افزار wampserver بروید و ابتدا به درون فولدر apps و آنگاه به درون فولدر مربوط به phpmyadmin بروید. درون فولدر، فایل با نام config.inc.php را بیابید. آن را باز کنید و عبارت زیر را در میان کدهای آن بیابید :
سپس آن را به صورت زیر تغییر بدهید (به جای کلمه password_new، رمز عبور انتخابی خود را بنویسید) :
تغییرات را ذخیره کنید. اکنون نرم افزار wampserver می تواند به phpMyAdmin دسترسی داشته باشد (دسترسی به MySQL) و می توانید آن را در مرورگر خود مشاهده کنید. دیگر از آن پیام که تذکر می داد root شما دارای رمز عبور نیست هم خبری نخواهد بود.
خیلی ممنون ازتون، مقاله کامل و مفید بود
ممنون از کمک شما