ساخت یک پایگاه داده از طریق کنترل پنل هاست
معمولا آموزش کار با MySQL را با یاد دادن کدهای مربوط به آن شروع می کنند، اما من اینگونه شروع نخواهم کرد، زیرا می دانم به شدت گیج کننده است و باعث می شود که از خیر یادگیری آن بگذرید. من ابتدا نحوه ساخت یک پایگاه داده از طریق کنترل پنل هاست (همان کنترل پنلی که صاحبان سایت ها به آن دسترسی دارند، البته اگر هاست ندارید، در ادامه راه حلی برای آن ذکر می شود) را شرح خواهم داد و سپس شما را با phpMyAdmin آشنا می کنم که یک واسط گرافیکی است که از طریق آن می توانید پایگاه های داده خود را ویرایش کنید. بنابراین مفاهیم پایگاه داده را خیلی سریع و بهتر از یادگیری از طریق کد، درک خواهید کرد.
ممکن است که شما صاحب سایت نباشید و هیچ هاستی در اختیار شما نباشد، در این صورت اشکالی ندارد، این مبحث را به صورت گذرا بخوانید و سپس در مبحث بعد، به شما نرم افزاری را معرفی می کنم که با آن می توانید بر روی کامپیوتر شخصی خود، پایگاه داده بسازید و با انجام عملیات های مختلف بر روی آن، کار با پایگاه داده ها را یاد بگیرید. روش منطقی هم همین است که ابتدا که حرفه ای نیستید، تنها بر روی کامپیوتر شخصی خود، تمرین کنید. هدف از بررسی آموزش اول، بر روی هاست، این است که کسانی که هاست دارند، روش کلی ساخت پایگاه داده بر روی هاست را یاد بگیرند تا در صورت نیاز، بتوانند آموزش های مباحث بعدی را بر روی هاست انجام بدهند.
همیشه به یاد داشته باشید که اگر بر روی هاست سایت خود، پایگاه داده می سازید و با آن کار می کنید، همیشه قبل از اعمال تغییرات جدید، یک فایل پشتیبان از پایگاه های داده موجود در سایتتان تهیه کنید و آن را در محلی امن در کامپیوتر خود، نگه دارید. اگر صاحب سایت هستید و حوصله این کار را ندارید، این را بدانید که حتی حرفه ای ترین افراد نیز، ممکن است اشتباه کنند و بخشی از اطلاعات با ارزش ذخیره شده در پایگاه های داده سایت خود را از دست بدهند.
ساخت پایگاه داده :
فرض می کنیم که شما یک سایت داشته و به هاست سایت خود که کنترل پنل آن cpanel است، دسترسی دارید. ابتدا وارد کنترل پنل هاست خود بشوید و سپس در بخش با عنوان Databases که مربوط به پایگاه های داده می باشد، بر روی گزینه MySQL Databases کلیک کنید (مطابق شکل زیر) :
پنجره ای باز می شود که در بخشی از آن، پایگاه های داده موجود نمایش داده شده است. مثل شکل زیر در هاست مربوط به سایت من :
که در آن، نام پایگاه داده، kelidest_d می باشد. برای ساخت یک پایگاه داده جدید باید در همین پنجره، بخش نشان داده شده در شکل زیر را پر کنیم :
همان طور که مشاهده می شود، به طور خودکار عبارت kelidest_ در ابتدای نام پایگاه داده وجود خواهد داشت و ما تنها برای ادامه آن می توانیم یک نام انتخاب کنیم. این عبارت از ابتدای kelidestan.com گرفته شده است که همان نام دامنه سایت می باشد و برای سایت شما متفاوت خواهد بود. مثلا نام test را در ادامه این عبارت نوشته و سپس بر روی گزینه Create Database کلیک می کنیم. پایگاه داده ای با نام kelidest_test ساخته خواهد شد و سپس پنجره زیر نمایش داده می شود :
باید بر روی گزینه Go Back کلیک کنیم. این پایگاه داده جدید، در لیست پایگاه های داده موجود نمایش داده می شود :
همان طور که در شکل بالا قابل مشاهده می باشد، اینک دو پایگاه داده داریم. پایگاه داده kelidest_d دارای یک کاربر به نام kelidest_m است. وجود یک کاربر برای پایگاه داده ضروری است، زیرا بعدا از طریق نام کاربری و پسورد کاربر است که می توانیم به پایگاه داده متصل بشویم و ویرایش های لازم را انجام بدهیم. بنابراین باید برای پایگاه داده جدید kelidest_test ،یک کاربر تعریف کنیم. برای این منظور باید به سراغ بخشی که به شکل زیر می باشد برویم :
در اینجا یک نام کاربری انتخاب می کنیم که البته ابتدای آن به صورت اجباری برابر عبارت kelidest_ خواهد بود و ما تنها می توانیم ادامه نام کاربری را تعیین کنیم. سپس برای آن یک پسورد تعیین می کنیم و در آخر نیز بر روی گزینه Create User کلیک می کنیم. با فرض اینکه عبارت number1 را برای ادامه نام کاربری انتخاب کنیم، آنگاه پنجره ای نمایش داده می شود که باید در آن بر روی گزینه Go Back کلیک کنیم. کاربری که تعریف کردیم در قسمت Current Users نمایش داده می شود :
اما نکته مهم این است که تنها کاربر تعریف شده است، ولی هنوز تعیین نکرده ایم که کاربر تعریف شده، برای کدامیک از پایگاه های داده موجود در کنترل پنل می باشد. بنابراین باید در این مرحله، کاربر kelidest_number1 را به عنوان کاربر پایگاه داده kelidest_test تعیین کنیم. برای این منظور باید به سراغ بخش زیر برویم :
در این قسمت، User را برابر kelidest_number1 و Database را برابر kelidest_test انتخاب می کنیم و سپس بر روی گزینه Add کلیک می کنیم. پنجره زیر نمایش داده می شود :
گزینه ALL PRIVILEGES را انتخاب می کنیم (با این کار، تمامی دسترسی های پایگاه داده، به کاربر داده خواهد شد) و سپس بر روی گزینه Make Change کلیک می کنیم. پنجره زیر نمایش داده خواهد شد :
باید بر روی گزینه Go Back کلیک کنیم. اینک در فهرست مربوط به پایگاه داده ها، برای پایگاه داده kelidest_test ،کاربر kelidest_number1 تعریف شده است :
بنابراین توانستیم پایگاه داده ای با نام kelidest_test که دارای کاربری به نام kelidest_number1 است، بسازیم.