تگ DOCTYPE در صفحات وب، در HTML
تمامی صفحات وب که به طور استاندارد نوشته شده اند ، با تگ DOCTYPE شروع می شوند . به عنوان مثال ، کدهای HTML یک صفحه HTML استاندارد ، به طور کلی ، به صورت زیر می باشد :
اکنون می خواهیم توضیح بدهیم که تگ DOCTYPE در صفحات وب ، به چه منظوری به کار می رود . نرم افزارهای مرورگر اینترنت (مثل internet explorer ، firefox و ...) دارای دو مد عملیاتی می باشند . مد اول ، standards و مد دوم ، quirks نام دارد . وقتی مرورگر اینترنت یک صفحه وب (مثلا یک صفحه HTML) را می خواند ، ابتدا بررسی می کند که آیا در ابتدای کدها ، تگ DOCTYPE وجود دارد یا نه . اگر تگ DOCTYPE نوشته شده باشد ، بنابراین کسی که کدهای این صفحه وب را نوشته است ، با این تگ DOCTYPE ، بیان کرده است که وی از استانداردهای طراحی وب که توسط سازمان جهانی W3C تصویب شده است ، برای نوشتن کدها استفاده کرده است . بنابراین مرورگر اینترنت از مد standards برای نمایش این صفحه وب استفاده می کند (بر اساس قوانین تصویب شده توسط W3C) . اما خوب تعدادی از صفحات وب ، قبل از تصویب این قوانین و استاندارد ها ، نوشته شده اند . بنابراین اگر مرورگر اینترنت ، تگ DOCTYPE را در ابتدای کدها پیدا نکند ، نتیجه می گیرد که این صفحه وب بدون استفاده از استانداردها (بدون رعایت کردن استانداردهای طراحی وب) ، نوشته شده است . در این حالت ، مرورگر اینترنت از مد quirks برای نمایش صفحه وب استفاده می کند که در آن تعدادی از استانداردها نادیده گرفته می شوند و صفحه وب به همان شیوه های قدیمی خواندن کدها ، خوانده و نمایش داده می شود .
بنابراین با این شیوه ، مرورگر اینترنت قادر است که هم صفحات وب استاندارد و هم صفحات وبی که در قدیم نوشته شده اند (یا استاندارد ها را رعایت نکرده اند) را نمایش بدهد .