ساخت اسکلت یک سایت کامل، در HTML

اکنون آماده هستید که اسکلت یک سایت کامل را بسازید . کار من این است که کدهای مربوط به اسکلت یک سایت کامل را به شما بدهم و کار شما تنها یک چیز است و آن ((خرابکاری)) می باشد . نخندید کاملا جدی گفتم ، شما باید این کدها را کپی کرده و نتیجه را مشاهده کنید که یک اسکلت کامل برای سایت است سپس باید بخش های مختلف آن را دستکاری کنید و ببینید چه چیزهایی خراب می شود . تنها با این روش است که می توانید به چگونگی شکل گرفتن این اسکلت پی ببرید . نگران خرابکاری نباشید هر وقت که بخواهید کدهای صحیح در این صفحه در اختیار شما می باشد . البته من نیز توضیحاتی را در مورد کدها ارائه خواهم کرد .

کدها :

نتیجه :

خطا - صفحه را دوباره بارگذاری کنید

توضیحاتی در مورد کدها :

نحوه جداسازی بخش های مختلف سایت با تگ div :

در بخش body از فایل html ، با استفاده از تگ div ، بخش های مختلف سایت را جدا کرده ایم تا بتوانیم به هر یک به طور جداگانه مشخصه هایی را اختصاص بدهیم و همچنین نحوه چیدمان بخش های مختلف سایت در کنار هم را مشخص کنیم . به هر تگ div یک id اختصاص داده ایم زیرا کدهای CSS را در بخش head فایل html نوشته ایم و با استفاده از id است که تعیین می کنیم هر قسمت صفحه ( محتویات هر تگ div ) چه مشخصه هایی باید داشته باشد .

بخش های مختلف سایت عبارتند از header که در بالاترین بخش سایت نمایش داده می شود و درواقع سردر ورودی سایت می باشد ، sidebar1 که ستون سمت چپ سایت است ، sidebar2 که ستون سمت راست سایت است ، content که مطالب مربوط به هر صفحه در آن نوشته می شود و بین دو ستون اصلی سایت قرار می گیرد و footer که در پایین ترین بخش سایت قرار می گیرد و معمولا حاوی علامت تجاری سایت ، حقوق مادی و معنوی سایت و ... می باشد .

چگونگی نوشته شدن کدهای CSS :

کدهای CSS در قسمت head فایل html باید نوشته شوند ( یعنی بین دو تگ <head> و <head/> ) . شروع کدهای CSS را با تگ <"style type="text/css> و پایان کدهای CSS را با تگ <style/> اعلام کرده ایم . سپس ابتدا باید مشخص کنیم که می خواهیم مشخصه ها را به کدام بخش سایت اعمال کنیم . اگر بخواهیم مشخصه ای را به محتویات یک تگ div اعمال کنیم باید ابتدا علامت # را نوشته و بعد از این علامت ، نام id مربوط به آن تگ div را بنویسیم . سپس یک علامت ((})) را نوشته و پس از آن مشخصه های مورد نظرمان را می نویسیم . چنانچه قصد نوشتن چند مشخصه را داشته باشیم باید آنها را با علامت ((;)) از یکدیگر جدا کنیم . پس از نوشتن تمامی مشخصه های مورد نظرمان ، علامت (({)) را به کار می بریم تا اعلام کنیم که مشخصه های آن تگ div پایان یافته است . برای سایر تگ ها نیز باید همین شیوه را اجرا کنیم و کدهای آنها را پشت سرهم بنویسیم .

همان طور که می بینید برای تعیین مشخصه های تگ های div ، ترتیب فراخوانی تگ های div دقیقا مثل ترتیب نوشته شدن کدهای آنها در بخش body فایل html می باشد .

نکته

بهترین انتخاب برای نوشتن کدهای CSS ، نوشتن آنها در فایلی جدا از فایل html می باشد زیرا با این شیوه می توانید کدهای CSS را به هر فایل html که بخواهید اعمال کنید و برای این کار تنها باید در فایل html آدرس فایل حاوی کدهای CSS را مشخص کنید . ما فعلا از این شیوه استفاده نکرده ایم تا گیج نشوید و تمرکز اصلی خود را فعلا بر روی نکات دیگر قرار دهید .

نحوه چیدمان بخش های مختلف سایت در کنار هم :

نحوه چیدمان بخش های مختلف سایت باید به این شکل باشد که ابتدا header نمایش داده شود و سپس دو ستون اصلی سایت و بخش content باید در پایین قسمت header نمایش داده شوند . ما برای کنار هم قرار دادن دو ستون اصلی و بخش content از مشخصه float استفاده کرده ایم که باعث می شود تگ های div شناور شوند و موقعیت خود را بر اساس تگ div کنار خود ، تنظیم کنند . در کدهای CSS مشاهده می کنید که برای هر سه تگ div با id های sidebar1 ، sidebar2 و content ، مشخصه float به کار رفته است به این صورت که چون ابتدا کدهای sidebar1 در بخش body نوشته شده است پس ابتدا مشخصه float آن را به صورت left ( سمت چپ ) تعیین کرده ایم تا در سمت چپ صفحه قرار بگیرد ، سپس بخش content را داریم که مشخصه float آن را نیز برابر left تعیین کرده ایم تا به sidebar1 که در سمت چپ آن است بچسبد . سپس برای sidebar2 نیز مشخصه float را برابر left تعیین کرده ایم تا در کنار بخش content که در سمت چپ آن است بچسبد .

نکته

برای آنکه دو ستون اصلی و بخش content به درستی در کنار هم قرار بگیرند باید مجموع عرض هر سه بخش برابر عرض کل صفحه باشد وگرنه ممکن است sidebar2 در زیر sidebar1 و content قرار بگیرد . برای فهمیدن عرض هر بخش ابتدا باید در کدهای CSS نگاه کنید و ببینید عرض آن بخش چقدر تعریف شده است و علاوه بر این باید ببینید که این بخش ها دارای مشخصه padding-left یا padding-right هستند یا نه . زیرا باید میزان این مشخصه ها را به عرض تعریف شده اضافه کنید . به عنوان مثال در کدهای بالا عرض های تعریف شده به صورت درصد می باشند و زمانی که کل درصدها را برای sidebar1 ، content و sidebar2 جمع بزنید ، برابر 100 درصد خواهد شد .

  • فهرست مباحث
نویسنده علیرضا گلمکانی
شماره کلید 499
گزینه ها
به اشتراک گذاری (Share) در شبکه های اجتماعی
نظرات 4 4 0
elahe afravi
۱۳۹۵/۰۵/۱۸
۲۱:۴۵

سلام
چرا وقتی فارسی مینویسم علامت سوال میاد؟؟

admin
۱۳۹۵/۰۵/۱۹
۱۳:۰۷

سلام.
احتمالا کد زیر را در بین زوج تگ head ننوشته اید (تعیین charset برابر utf-8) :



حامد
۱۳۹۵/۰۵/۲۲
۱۸:۱۷

با سلام و خدا قوت
بنده کد های بالا رو در نوت پد کپی میکنم و بعد اجرا ولی مطالب یه خورده بهم ریخته اجرا میشه؟؟ چرا؟؟
مبحث اصلی میره سمت راست و ستون سمت راست میچسبه به ستون سمت چپ.

admin
۱۳۹۵/۰۵/۲۵
۱۶:۴۸

سلام.
تگ div با id برابر content از کدها حذف شده بود (نمونه خروجی درست بود، اما نمی دانم چرا از کدهایی که در مبحث نمایش داده بودیم، بخشی حذف شده بود). تگ مورد نظر :



اکنون کدهای مبحث تصحیح شده است و می توانید دوباره امتحان کنید.

ارسال نظر جدید (بدون نیاز به عضو بودن در وب سایت)