URL مطلق و URL نسبی
قبلا در این مورد صحبت کردیم که URL یک فایل بر روی اینترنت ، در واقع آدرس ان فایل بر روی اینترنت می باشد . مثل URL زیر :
http://www.kelidestan.com/matlab/index.php
اما URL ها را می توان به دو دسته ((URL مطلق)) و ((URL نسبی)) تقسیم نمود . مثال قبل ، یک ((URL مطلق)) است زیرا در آن همه قسمت های URL ذکر شده است ، یعنی به صورت زیر :
قسمت اول (طرح) : http://
قسمت دوم (نام سرور) : www.kelidestan.com
قسمت سوم (مسیر) : /matlab/
قسمت چهارم (نام فایل) : index.php
اما یک نوع URL دیگر نیز به نام ((URL نسبی)) وجود دارد که مورد استفاده قرار می گیرد . قبل از هر چیز ، ابتدا توضیح می دهیم که به چه دلیل به ((URL نسبی)) نیاز خواهیم داشت . فرض کنید که کاربر به سایت کلیدستان به آدرس زیر آمده باشد :
http://www.kelidestan.com/index.php
که صفحه اصلی سایت کلیدستان است . بنابراین کاربر اکنون در حا مشاهده فایلی بر روی ((فولدر اصلی)) سایت کلیدستان می باشد . حال فرض کنید که در صفحه مربوط به صفحه اصلی بخواهیم به سایر صفحات سایت ، لینک بدهیم تا کاربر وقتی بر روی آنها کلیک می کند ، به آن صفحات برود . اگر بخواهیم در ابتدای آدرس هر لینک ، آدرس زیر را بنویسیم ، خیلی آزاردهنده خواهد بود :
http://www.kelidestan.com/
بنابراین در اینجا مفهوم ((URL نسبی)) مطرح می شود که به ما کمک می کند که مجبور نباشیم آدرس مسیر طی شده توسط کاربر را دوباره بنویسیم . در واقع مفهوم ((URL نسبی)) بسیار ساده است و مثل این می ماند که من بخواهم ادرس همسایه خود را به شما بدهم ، چون شما آدرس خانه من را می دانید ، تنها کافی است که به شما بگویم که خانه همسایه من ، کنار خانه من می باشد .
به عنوان مثال ، اگر صفحه اینترنتی دیگری به نام contact.php درون فولدر اصلی سایت باشد و ما بخواهیم از صفحه index.php به صفحه contact.php لینک بدهیم ، تنها کافی است که از URL نسبی زیر استفاده کنیم :
contact.php
وقتی که مرورگر اینترنت ، URL بالا را می بیند متوجه می شود که منظور این است که در همین فولدری که کاربر دارد صفحه اینترنتی index.php (صفحه فعلی) را مشاهده می کند ، صفحه contact.php وجود دارد و بنابراین مرورگر اینترنت ، آن صفحه را نمایش خواهد داد .