کلید غیررایگان
فروش این کلید، متوقف شده است.
لیست intent های اندروید
یکی از مفاهیم بنیادی برنامه نویسی اندروید intent ها هستند.شما بوسیله intent ها می توانید broadcast ها یا service ها را اجرا کنید یا مقادیر موجود در یک اکتیویتی را به اکتیویتی دیگر پاس دهید.اما یکی از کاربردهای مهم intent ها که آموزش ما نیز در همین رابطه است عبارتست از اجرا کردن قسمت ها و برنامه های مختلف گوشی اندرویدی، برای مثال شما بوسیله intent ها می توانید برنامه ماشین حساب گوشی را اجرا کنید یا به یک شخص خاص ایمیل بزنید یا برایش sms بفرستید.ما در اینجا قصد نداریم به معرفی تک تک intent های اندروید با تمام جزییات بپردازیم بلکه فقط می خواهیم intent های مهم اندروید را معرفی کنیم و این مجموعه را به یک مرجع عالی برای کسانی که قصد برنامه نویسی اندروید را دارند تبدیل کنیم.
1. باز کردن برنامه های درون ساخت گوشی
همانطور که گفته شد یکی از کاربردهای intent باز کردن برنامه های گوشی است که برای این کار لازم است به intent با action_main یک category که در واقع category متناسب با آن برنامه است را اضافه کنیم. شما می توانید یک دکمه بر روی لایه گرافیکی خود بگذارید و در رویداد کلیک مربوط به آن هر یک از کدهای زیر را قرار دهید تا با کلیک روی دکمه intent مورد نظر اجرا شود. بهتر است از زیاده گویی بپرهیزیم و این موارد را در عمل در قالب چند مثال ببینیم.
باز کردن برنامه تقویم
باز کردن برنامه ماشین حساب
باز کردن برنامه ایمیل
باز کردن برنامه موزیک
باز کردن برنامه گالری
باز کردن برنامه گوگل پلی
رفتن به صفحه home گوشی
باز کردن برنامه تلفن با اکشن های متفاوت
فرض کنید بخواهیم از برنامه دفترچه تلفن گوشی تب مربوط به مخاطبین را باز کنیم در این صورت به شکل زیر عمل می کنیم.
دقت کنید که اینبار از اکشن view استفاده کردیم حال اگر بخواهیم مثال شخصی که 1 id را دارد نمایش داده شود بدین شکل عمل می کنیم.
اگر بخواهیم شماره تلفن مشخصی در صفحه شماره گیر تلفن به نمایش درآید از اکشن dial به صورت زیر استفاده می کنیم.
اکشن dial شماره را در قسمت شماره گیر نشان می دهد اما اگر بخواهیم شماره گرفته شود باید از اکشن call استفاده نماییم که البته برای شماره گیری نیاز به permission شماره گیری یعنی CALL_PHONE داریم و باید آنرا به فایل منیفست اضافه کنیم.
همچنین بوسیله اکشن edit می توانیم اطلاعات مربوط به یک شخص در دفترچه تلفن را ویرایش کنیم.به مثال زیر توجه کنید.
در نهایت اگر بخواهید اطلاعات مربوط به یک شخص را در دفترچه تلفن وارد کنید باید از اکشن insert استفاده کنید تا صفحه ثبت نام شخص در دفترچه تلفن ظاهر شود.
تا اینجا با intent های مربوط به دفترچه تلفن آشنا شدید فرض کنید بخواهیم به یک نفر پیام متنی یا sms بفرستیم در اینصورت نیز از intent و اکشن sendto آن استفاده می کنیم.
قبلا با باز کردن برنامه مدیریت ایمیل آشنا شدید در این قسمت با قطعه کدی که برای ارسال ایمیل به کار می رود آشنا می شویم.
در قطعه کد بالا از اکشن send استفاده کرده ایم که باعث می شود کلیه برنامه های ارسال محتوا نمایش داده شوند که بعد از انتخاب برنامه ایمیل از لیست برنامه های نمایش داده شده قسمت وارد شده در جلوی Intent.EXTRA_EMAIL ایمیل اشخاصی خواهد شد که این ایمیل به آنها ارسال خواهد شد همانطور که ملاحظه می کنید ایمیل این اشخاص در یک آرایه از نوع string قرار گرفته است. قسمت جلوی Intent.EXTRA_SUBJECT نیز موضوع ایمیل را مشخص می کند و در نهایت قسمت Intent.EXTRA_TEXT برای ارسال متن ایمیل به کار می رود.
باز کردن گوگل مپ برای یک مکان خاص
فرض کنید بخواهیم یک نقطه از کره زمین با طول و عرض جغرافیایی مشخص را بر روی نقشه نشان دهیم در این صورت از اکشن view استفاده کرده و طول جغرافیایی یا longitude و عرض جغرافیایی یا latitude را در فرمول زیر قرار می دهیم و آن را parse می کنیم.
برای مثال فرض کنید بخواهیم گوگل مپ نقشه تهران را نمایش دهد بنابراین از عرض و طول جغرافیایی تهران استفاده می کنیم.
عبارت z=9 مقدار زوم نقشه را مشخص می کند.بنابراین قطعه کد نشان دادن نقشه تهران بر روی گوگل مپ عبارتست از
به همین سادگی شما می توانید یک برنامه جستجو روی گوگل مپ با استفاده از طول و عرض جغرافیایی وارد شده توسط کاربر بسازید.کافیست 2 edittext در صفحه قرار دهید و اطلاعات مربوط به طول و عرض جغرافیایی را دریافت کنید و آنها را با استفاده از روش گفته شده روی نقشه نشان دهید.
جستجو در اینترنت
برای باز کردن یک صفحه وب مشخص در مرورگر گوشی باید از اکشن view استفاده کرد و به طریق زیرعمل کرد.فرض کنید بخواهیم سایت google را در مرورگر باز کنیم.
دقت کنید که حتما http یا https را در ابتدای آدرس سایت بگنجانید.
اگر بخواهید نتایج جستجوی یک کلمه مشخص را در گوگل به کاربر نمایش دهید از اکشن web_search استفاده می کنیم.مثال زیر نتایج جستجو حاصل از کلمه iran را به کاربر نمایش خواهد داد.
عکاسی و فیلمبرداری
یکی از قابلیت های موبایل های جدید امکان عکس گرفتن با کیفیت بالاست.بر روی این موبایل ها برنامه ای نصب است که امکان مدیریت دوربین فیلمبرداری و عکاسی گوشی را به عهده دارد.در این قسمت قصد داریم به شما نشان دهیم تا چگونه کاربر را به صفحه دوربین گوشی برده و او را آماده عکس گرفتن کنید.برای این کار باید از کلاس mediastore استفاده کرد.به قطعه کد زیر توجه کنید.
این قطعه دوربین گوشی را باز می کند و مد دوربین را در حالت عکاسی قرار می دهد.
البته کاربر در این حالت می تواند مد دوربین را تغییر دهد و به مد فیلم برداری برود اگر می خواهید این امکان از کاربر گرفته شود باید از اکشن زیر استفاده کنید.
برای رفتن به مد فیلمبرداری گوشی بدون اینکه کاربر بتواند مد را تغییر دهد از تکه کد زیر استفاده کنید.
و اگر می خواهید این امکان را به کاربر بدهید که بتواند مد تنظیم شده برای فیلم گرفتن را به عکاسی تغییر دهد از کد زیر استفاده کنید.
تنظیم هشدار
شما با استفاده از intent قادر خواهید بود تا زمان مشخصی را به کاربر آلارم دهید به کد زیر که برای این امر نوشته شده است توجه کنید.
این کد یک زنگ هشدار در ساعت12:40 با پیغام hello را به کاربر نمایش می دهد.
2. رفتن به قسمت های مختلف settings گوشی با اینتنت
حتما برای شما هم پیش آمده که شروع به برنامه نویسی اندروید کرده اید و در یک مرحله به این نتیجه رسیده اید که برنامه شما نیاز دارد تنظیماتی را در settings گوشی ثبت کند.اگر اینطور است در این بخش همراه ما باشید.
بعد از کار با برنامه های متفاوت اندروید و آشنا شدن با اینتنت های مختلف نوبت به آشنا شدن با intent های مربوط به تنظیمات گوشی می رسد.همانطور که می دانید بر روی هر گوشی آیکونی موجود است که با لمس آن به صفحه تنظیمات اندروید می رویم که خود شامل تنظیمات جمله از مختلف های بخش gps،bluetooth،wifi،صدا،زبان و ... می باشد.ما در این بخش با اینتنت رفتن به هر یک از این صفحات آشنا می شویم و سعی می کنیم تا حد امکان از گزافه گویی بپرهیزیم و هر جا که لازم به توضیح باشد توضیح دهیم.
رفتن به صفحه تنظیمات
رفتن به صفحه قابلیت دسترسی
رفتن به صفحه تنظیمات حالت پرواز و wireless
یا
رفتن به صفحه تنظیمات بلوتوث
رفتن به صفحه تنظیمات صفحه نمایش گوشی
رفتن به تنظیمات صدا
رفتن به صفحه مدیریت همه برنامه ها
رفتن به صفحه تنظیمات تاریخ و ساعت
رفتن به صفحه تنظیمات انتخاب زبان گوشی
رفتن به صفحه تنظیمات امنیتی گوشی
رفتن به صفحه درباره دستگاه
رفتن به صفحه تنظیمات حافظه دستگاه
رفتن به صفحه تنظیمات gps و خدمات مکان
رفتن به صفحه تنظیمات مربوط به داده تلفن همراه
رفتن به صفحه تنظیمات زبان و ورودی
تا به اینجا تقریبا تمام اینتنت های رفتن به قسمت های مختلف بخش تنظیمات گوشی را بررسی کردیم همچنین در قسمت های پیشین با اینتنت برنامه های مختلف آشنا شدید اما این همه intent های موجود در برنامه نویسی اندروید نیست اگرچه شما نیمی از راه را آمده اید و نیمی دیگر با پشتکار و تجربه به دست خواهد آمد پس مایوس نشوید و به کار خود با قدرت ادامه دهید تا در این مسیر طولانی موفق شوید.سعی ما بر این بود تا شما را با مفهوم اینتنت در برنامه نویسی اندروید به شکل عملی آشنا کنیم.در زیر چند تا از اینتنت های پرکاربرد دیگر در رابطه با بخش های مختلف گوشی آمده است.
روشن کردن بلوتوث
برای روشن کردن بلوتوث گوشی از کد زیر استفاده می کنیم اما حتما permission بلوتوث یعنی android.permission.BLUETOOTH را به فایل AndroidManifest.xml اضافه کنید.
قابل کشف کردن دستگاه
هنگامیکه بلوتوث گوشیمان روشن است هنوز نمی توانیم با وسیله ای که مجهز به بلوتوث است ارتباط برقرار کنیم بلکه باید بلوتوث مان را برای وسایل اطراف مدتی قابل کشف کنیم.قطعه کد زیر علاوه بر روشن کردن بلوتوث آنرا برای مدتی قابل رویت می گذارد.در اینجا نیز باید از permission بلوتوث همانند مثال بالا استفاده کنیم در غیر اینصورت برنامه با اشکال مواجه می شود.
تغییر بک گراند گوشی
برای اینکه به کاربر این امکان را بدهیم که بتواند پس زمینه گوشی را تغییر دهد می توانیم از کد زیر استفاده کنیم.
البته این کد کاربر را به لیست تصاویر زمینه زنده می برد.
رفتن به صفحه لیست wifi های موجود
انتخاب زنگ برای گوشی
کد زیر دیالوگ انتخاب زنگ برای گوشی را باز می کند و کاربر می تواند زنگ مورد علاقه خود را انتخاب کند. البته این زنگ به عنوان زنگ پیش فرض قرار نمی گیرد و نیاز به کدنویسی بیشتر است.
و ...
نام کاربری | ( iman407 ) |
ایمیل | mrpotato309@gmail.com |