آموزش JavaScript
۲۶۰ آموزش
نمایش دسته بندی ها (۲۶۰ آموزش)

تشخیص مدت زمان اجرای یک بخش از کدها و نمایش آن در کنسول (Console) مرورگر اینترنت (Browser)، با روش های console.time و console.timeEnd ، در JavaScript

در هنگام برنامه نویسی، یکی از موضوع هایی که اهمیت زیادی برای برنامه نویس دارد، مدت زمان اجرای کدها می باشد.

در واقع علاوه بر اینکه می خواهیم کدها نتایج مورد نظر ما را برگردانند، برایمان این مورد نیز مهم است که اجرای کدها در کمترین زمان ممکن صورت گیرد.

بنابراین باید بتوانیم زمان اجرای بخش های مختلف کدها را متوجه شویم، تا بخش های زمان بر کدها را یافته و در صورت امکان، آنها را بهینه سازی کنیم و یا اینکه کدهای سریعتری را جایگزین آنها نماییم.

در JavaScript ، با استفاده از روش های console.time و console.timeEnd می توانیم مدت زمان اجرای یک بخش از کدها را تشخیص دهیم. به این صورت که روش console.time را دقیقا درقبل از ابتدای آن بخش از کدها و روش console.timeEnd را دقیقا در بعد از انتهای آن بخش از کدها می نویسیم. بنابراین بعد از اجرای آن بخش از کدها، مدت زمان مربوط به اجرای آنها در کنسول (Console) مرورگر اینترنت (Browser) نمایش داده می شود.

به مثال زیر توجه کنید:

مثال

یک حلقه for می سازیم و درون آن یک خط کد محاسباتی می نویسیم و تعداد گام حلقه را برابر 1000 قرار می دهیم. سپس در قبل از کدهای حلقه، روش console.time و در بعد از کدهای حلقه، روش console.timeEnd را می نویسیم.

بنابراین پس از اجرای کدها، مدت زمان اجرای کدهای حلقه در کنسول (Console) مرورگر اینترنت (Browser) چاپ خواهد شد.

نتیجه :

خطا - صفحه را دوباره بارگذاری کنید

کنسول (Console) مرورگر اینترنت (Browser) خود را باز کرده و پیام نمایش داده شده را بررسی نمایید.

به عنوان مثال، بعد از یک بار اجرای کدهای بالا، پیام زیر را در کنسول (Console) مرورگر اینترنت (Browser) خود مشاهده کردیم :

که در آن، ms به معنای میلی ثانیه می باشد.

عبارت default ، عنوان (برچسب - Label) پیش فرض می باشد که در صورت تمایل می توانیم آن را تغییر دهیم و یک عنوان (برچسب - Label) دلخواه را مشخص کنیم (در ادامه، در این مورد صحبت خواهیم کرد).

نکته

اگر بخواهیم که زمان اجرای چند بخش مختلف از کدها را اندازه گیری کنیم، مجبور هستیم که روش های console.time و console.timeEnd را برای همه آن بخش ها بنویسیم، اما برای اینکه تداخلی در عملکرد آنها به وجود نیاید، باید آنها را عنوان گذاری (برچسب گذاری - Label) کنیم. به این صورت که باید هر دو تا از آنها که برای اندازه گیری زمان اجرای یک بخش خاص از کدها به کار می روند، دارای عنوان یکسان باشند و البته عنوان آنها باید با عنوان سایر روش های console.time و console.timeEnd موجود در کدها، متفاوت باشد.

عنوان (برچسب - Label) پیش فرض، برابر عبارت default می باشد.

به مثال زیر توجه کنید :

مثال

نتیجه :

خطا - صفحه را دوباره بارگذاری کنید

کنسول (Console) مرورگر اینترنت (Browser) خود را باز کرده و پیام نمایش داده شده را بررسی نمایید.

به عنوان مثال، بعد از یک بار اجرای کدهای بالا، پیام های زیر را در کنسول (Console) مرورگر اینترنت (Browser) خود مشاهده کردیم :

منابع و لینک های مفید
نویسنده علیرضا گلمکانی
شماره کلید 27946
گزینه ها
به اشتراک گذاری (Share) در شبکه های اجتماعی
نظرات 0 0 0

ارسال نظر جدید (بدون نیاز به عضو بودن در وب سایت)