اجرای کدهای قرار گرفته در یک فایل دیگر (با قابلیت توقف اجرای کدهای فایل فعلی در صورت نیافتن فایل ارجاع داده شده)، با دستور require ، در PHP

یکی از دستورات بسیار مفید موجود در PHP ، دستور require می باشد (البته دستور include نیز عملکردی مشابه آن دارد - کلید شماره 455 ). این دستور این امکان را به ما می دهد که کدهای نوشته شده در فایلی دیگر را برای فایل فعلی اجرا کنیم. مثلا فرض کنید چون ما در بالای تمامی صفحات سایت، کدهای منوی بالای سایت را داریم، بنابراین کدهای منوی بالای سایت را تنها در یک فایل می نویسیم و سپس توسط دستور require ، در تمامی صفحات سایت، به آن فایل ارجاع می دهیم تا کدهای آن، درون صفحات، اجرا گردد. بنابراین هنگامی که تصمیم بگیریم که کدهای منوی بالای سایت را تغییر بدهیم، تنها کافی است که کدهای آن فایل را ویرایش کنیم و دیگر نیازی به تغییر همه صفحات سایت نیست. بنابراین دستور require در PHP ، بسیار با ارزش و پرکاربرد است.

دقت کنید که نیازی نیست که حتما فایل مورد نظر، شامل فقط کدهای PHP باشد، بلکه مثلا اگر فایل، تنها شامل کدهای HTML باشد هم باز هیچ مشکلی پیش نمی آید.

نکته

در PHP ، دو دستور include و require دارای عملکرد مشابه می باشند، با این تفاوت که اگر دستور include ، فایل (صفحه) ارجاع داده شده را نیابد، به اجرای بقیه کدهای فایل (صفحه) فعلی ادامه می دهد، اما اگر دستور require ، فایل (صفحه) ارجاع داده شده را نیابد، بقیه کدهای فایل (صفحه) فعلی را اجرا نخواهد کرد و اجرای فایل (صفحه) فعلی متوقف می شود.

برای درک چگونگی استفاده از دستور require ، به مثال زیر توجه کنید :

مثال

یک فایل با نام code.php می سازیم که حاوی کدهای زیر باشد :

سپس در فایلی دیگر کدهای زیر را می نویسیم که در آن به فایل code.php ، توسط دستور require ، ارجاع داده ایم تا کدهای آن دریافت شده و اجرا گردد و نتیجه در صفحه فعلی نمایش داده شود :

نتیجه :

اگر صفحه دوم را اجرا کنیم، نتیجه زیر نمایش داده می شود :

خطا - صفحه را دوباره بارگذاری کنید
نکته

اگر بخواهیم که در صورت چندین بار ارجاع به یک فایل مشخص، ((تنها یک بار)) کدهای آن اجرا شوند، آنگاه برای این منظور می توانیم به جای تابع require ، از تابع require_once استفاده نماییم ( کلید شماره 26612 ).

نویسنده علیرضا گلمکانی
شماره کلید 26710
گزینه ها
به اشتراک گذاری (Share) در شبکه های اجتماعی
نظرات 0 0 0

ارسال نظر جدید (بدون نیاز به عضو بودن در وب سایت)