ساخت فلش (USB flash drive) با قابلیت بوت (Boot) شدن (Bootable) برای نصب ویندوز (Windows)، با نرم افزار Rufus
قبلا در کلید شماره 26176 ، چگونگی نصب ویندوز (Windows) را شرح دادیم. اما یکی از شیوه های رایج نصب ویندوز (Windows)، استفاده از یک فلش USB با قابلیت بوت (Boot) شدن (Bootable) است که حاوی فایل های نصب ویندوز (Windows) می باشد و هنگامی که کامپیوتر را روشن می کنیم، اگر تنظیمان بوت (Boot) کردن کامپیوتر مناسب باشد، به جای رفتن به سیستم عامل هایی که قبلا بر روی کامپیوتر نصب شده، شاهد خواندن نرم افزار نصب ویندوز (Windows) از آن فلش USB و امکان اجرای مراحل نصب ویندوز (Windows) جدید خواهیم بود.
در این کلید آموزشی، تنها قصد داریم آموزش دهیم که چگونه یک فلش (USB flash drive) با قابلیت بوت (Boot) شدن (Bootable) برای نصب ویندوز (Windows) بسازیم، اما بد نیست که قبل از آن، خواندن کلید شماره 26528 را هم به شما توصیه کنیم که در آن، ((علت های رایج مربوط به بوت (Boot) نشدن فلشی (USB flash drive) که آن را برای بوت (Boot) شدن (Bootable) به منظور نصب ویندوز (Windows) طراحی کرده ایم))، ذکر شده است.
زیرا ممکن است شما با عدم بوت (Boot) شدن یک فلش USB روبرو شده باشید که اکنون قصد ساخت یک فلش USB جدید را دارید (چون ممکن است مشکل از مواردی غیر از طراحی فلش USB بوده باشد و بهتر است که آنها را هم بدانید).
ابتدا ویندوز مورد نظر خود را از اینترنت دانلود می کنیم (باید به شکل فایل iso که برای نوشتن بر روی CD و DVD ها به کار می رود باشد، البته فایل دانلود به صورت zip است که باید آن را از حالت فشرده در بیاوریم و موقعیت فایل iso را در آن پیدا کنیم).
سپس از نرم افزار Rufus برای ساخت یک فلش USB با قابلیت بوت (Boot) شدن (Bootable) از آن فایل iso استفاده می کنیم.
توصیه می شود یکی از جدیدترین نسخه های نرم افزار Rufus را تهیه و نصب کنید، زیرا کامپیوترهای جدید برای بوت (Boot) کردن از فلش USB ، معمولا مواردی مثل سازگار بودن با حالت UEFI را بررسی می کنند ( کلید شماره 26528 ) که اگر جدیدترین نسخه نرم افزار Rufus را تهیه کنید، خودش به صورت پیش فرض، سازگار بودن با حالت UEFI را برای فلش USB اعمال می کند (البته برای اطمینان، تنظیمات نرم افزار Rufus را نیز می توانید بررسی نمایید).
ظرفیت فلش باید زیاد باشد تا فایل های مربوط به نصب ویندوز (Windows) در آن قرار گیرند (معمولا فلش 4 یا 8 گیگابایتی، که البته به نوع ویندوز (Windows) بستگی دارد و حتما باید بررسی کنید که حداقل مورد نیاز، چه مقدار می باشد).
ما فرض می کنیم که نرم افزار Rufus را بر روی سیستم عامل (ویندوز فعلی) خود نصب کرده اید و همچنین فایل های مربوط به ویندوز (Windows) مورد نظر خود (ویندوز جدید) که می خواهید نصب شود را نیز از یک وب سایت معتبر دریافت نموده اید.
اکنون مراحل ساخت فلش (USB flash drive) با قابلیت بوت (Boot) شدن (Bootable) برای نصب ویندوز (Windows) را شروع می کنیم.
ابتدا فلش USB مورد نظر خود را به کامپیوتر متصل کنید و بررسی کنید که با چه نامی نمایش داده شده است.
فایل های قبلی خود را از روی فلش USB بردارید، زیرا در ادامه عملیات ها، کلیه فایل های فلش USB حذف خواهد شد (آنها را از دست می دهید) و بعد فایل های نصب ویندوز (Windows) بر روی آن قرار می گیرند.
سپس نرم افزار Rufus را باز می کنیم :
در قسمت Device ، فلش USB مورد نظرمان را انتخاب می کنیم (بر اساس نام آن) (مراقب باشید که فلش دیگری یا وسیله دیگری انتخاب نشود، زیرا در صورت انتخاب یک وسیله اشتباه، کلیه اطلاعات آن در مراحل بعدی پاک می شود). همچنین در قسمت Boot selection ، چک می کنیم که گزینه Disk or ISO image انتخاب شده باشد :
اکنون برای اینکه فایل iso مربوط به نصب ویندوز (Windows) را انتخاب کنیم (که قبلا از اینترنت دانلود کرده ایم)، بر روی دکمه SELECT کلیک می کنیم :
در پنجره ای که باز می شود، به محل حاوی آن فایل iso رفته و آن را انتخاب کرده و بر روی دکمه Open کلیک می نماییم :
سایر تنظیمات را بررسی می کنیم که مطابق میل ما باشند (مثلا در بخش Volume lable می توانید یک نام دلخواه را برای آن بنویسید) :
در کامپیوترهای جدید، دو حالت (Mode) با نام های UEFI یا Legacy برای بوت (Boot) کردن وجود دارد (معمولا پیش فرض بر روی UEFI می باشد) و زمانی که حالت بوت (Boot) کردن بر روی UEFI باشد، اگر یک فلش USB با قابلیت Boot شدن (Bootable) برای نصب ویندوز (Windows) داشته باشید که به صورت سازگار با حالت UEFI نباشد، آنگاه عملیات بوت (Boot) کردن از آن فلش USB اتفاق نمی افتد (فلش USB بررسی می شود، اما چون سازگار نیست، کامپیوتر آن را نادیده می گیرد).
نرم افزارهایی که برای ساخت فلش USB با قابلیت Boot شدن (Bootable) برای نصب ویندوز (Windows) به کار می روند، معمولا در نسخه های جدید خود، با همان حالت پیش فرض سازگار با UEFI ، فلش USB را آماده می کنند.
در نسخه های جدید نرم افزار Rufus نیز همین تنظیمات پیش فرض (Default) که در شکل بالا مشاهده می کنید، یک فلش USB سازگار با UEFI را خواهد ساخت.
البته در تنظیمات BIOS کامپیوتر، می توان حالت بوت (Boot) کردن را از UEFI به Legacy تغییر داد، ولی توصیه می شود این تنظیمات تغییر داده نشود و همان فلش USB با قابلیت Boot شدن (Bootable) و سازگار با UEFI توسط نرم افزارهای مخصوص (مثل همین نرم افزار Rufus)، ساخته شود.
پس از اطمینان از صحیح بودن فلش USB انتخاب شده، فایل iso و سایر تنظیمات، بر روی دکمه START کلیک می کنیم تا فرآیند ساخت فلش (USB flash drive) با قابلیت بوت (Boot) شدن (Bootable) برای نصب ویندوز (Windows)، آغاز شود :
در این مرحله، نرم افزار Rufus از ما می پرسد که آیا اطمینان دارید که تمامی اطلاعات موجود بر روی فلش USB انتخاب شده (که نام آن را حتما باید چک کنید) پاک شود. بنابراین بعد از اطمینان از صحیح انتخاب شدن فلش USB ، بر روی گزینه OK کلیک می کنیم :
بنابراین عملیات شروع می شود :
پس از پایان عملیات و مشاهده عبارت READY در قسمت نمایش دهنده میزان پیشرفت، بر روی دکمه CLOSE کلیک می کنیم تا نرم افزار Rufus بسته شود :
اکنون فلش USB آماده است و می توانید فایل های نهایی را در فلش USB مشاهده نمایید :
واقعا دمتگرم خیلی کاربردی بود
دستت درد نکنه آموزش واقعی به این میگن عالی بود