معرفی نرم افزار Microsoft OneNote (نسخه 2016)
اگر شما قبلا برای تایپ کردن متن های خود، با نرم افزار Microsoft Word کار کرده باشید و بعد با نرم افزار Microsoft OneNote آشنا شوید، به خوبی درک خواهید کرد که OneNote نسبت به Word ، یک ((آزادی کامل در نوشتن و ساخت محتوا)) را در اختیار ما قرار می دهد. بنابراین مواردی مثل یادداشت بردای در دو نرم افزار OneNote و Word ، متفاوت است و با OneNote ، این کار بسیار راحت تر صورت می گیرد.
در OneNote ، اگرچه قابلیت های Word برای نوشتن، درج عکس و ... را دارید، اما با محدودیت های سفت و سخت Word مواجه نخواهید شد.
دیگر مجبور نیستید که حتما متن های مورد نظرتان را تایپ کنید، اگر حوصله تایپ کردن ندارید، می توانید با موس یا قلم نوری، متن مورد نظر خود را به صورت دست نویس در OneNote بنویسید. البته نباید اینگونه برداشت کنید که مواردی که برای OneNote ذکر می کنیم را نرم افزار Word هرگز ندارد، چون همه نرم افزارها در مسیر توسعه خود و انتشار نسخه های جدیدتر، اینگونه قابلیت ها را کسب می کنند، اما مثلا نوشتن متن به صورت دست نویس، بخشی از ویژگی های اصلی OneNote است و بر روی آن کار شده است.
داشتن یک صفحه نمایش لمسی مناسب، یک قلم نوری با کیفیت و همچنین نرم افزار OneNote ، ترکیبی را به وجود می آورد که بر اساس آن می توانید مشابه نوشتن بر روی کاغذ، متن های خود را در نرم افزار OneNote بنویسید (البته میزان راحتی در نوشتن، به کیفیت صفحه نمایش و قلم نوری وابسته است).
در نرم افزار OneNote ، می توانیم چند لایه بر روی یکدیگر داشته باشیم. مثلا ابتدا یک متن را با کیبورد، تایپ کنیم، بعد با موس یا قلم نوری، متن هایی را به صورت دست نویس، بر روی متن تایپ شده بنویسیم (با استفاده از قلم های (Pen) مخصوص رسم (Draw) دارای پهنای کم). سپس با استفاده از همان قلم های (Pen) مخصوص رسم (Draw) موجود در OneNote ، اما با انتخاب پهنای زیاد، خط هایی رنگی را بر روی بخشی از متن ها بکشیم (خط های منحنی و ضخیم، مخصوص رنگی کردن بخشی از متن نوشته شده یا رسم هر شکل دلخواه بر روی آنها) :
هر کدام از این لایه ها را می توانیم انتخاب کرده و به صورت جداگانه، ویرایش کنیم :
شاید اولین مرتبه که در حال تست نرم افزار OneNote باشید، یک سوال برایتان به وجود بیاید. مثلا فرض کنید که یک محتوای چند لایه را در OneNote ساخته ایم. اما اکنون قصد داریم که مثلا یک عکس بزرگ را در وسط آن قرار دهیم. در این حالت، ممکن است مثل نرم افزار Word که برای ایجاد فضای خالی در وسط محتوا، با موس کلیک کرده و با فشردن دکمه enter از کیبورد، خط های خالی به وجود می آوردیم (با رفتن به خط جدید)، در OneNote هم سعی کنید که همین روش را به کار ببرید، اما با توجه به چند لایه بودن محتوایی که در OneNote ساخته ایم، این روش باعث ایجاد فضای خالی در وسط همه لایه ها نمی شود. اما نرم افزار OneNote ، راه حلی برای این مشکل در نظر گرفته است که به صورت یک گزینه با نام Insert Space می باشد و با استفاده از آن، می توانیم به صورت همزمان، فضای خالی در وسط چند لایه قرار گرفته بر روی یکدیگر، ایجاد نماییم (نیازی به اعمال تغییر در تک تک لایه ها نیست، زیرا انتخاب اجزای تک تک لایه ها و تغییر دادن آنها، بسیار دشوار و زمان بر خواهد بود).
به عنوان مثال، فرض کنید که حالت زیر را داریم :
اکنون برای ایجاد فضای خالی در وسط لایه ها، از گزینه Insert Space در OneNote ، به صورت زیر استفاده می کنیم (بعد از انتخاب گزینه Insert Space ، موس را به محل مورد نظرمان برده و کلیک می کنیم و سپس به اندازه ای که می خواهیم فضای خالی به وجود بیاید، موس را به سمت پایین می کشیم و هرگاه به اندازه دلخواه، فضای خالی ایجاد شد، دکمه موس را رها می کنیم) :
مشاهده می کنید که به صورت همزمان، در وسط هر 3 لایه، مقداری فضای خالی ایجاد شد.
بنابراین، این مورد را تذکر دادیم تا این سوال، شما را گیج نکند و باعث نشود که قید کار کردن با نرم افزار OneNote را بزنید.
نرم افزار OneNote ، امکان درج صوت و ویدئو در بخشی از محتوا را نیز در اختیار شما قرار می دهد (حتی گزینه هایی برای ضبط ویدئو از صفحه نمایش و یا ضبط صدا دارد). بنابراین شما می توانید اطلاعات خود را با استفاده از انواع محتوا (متن تایپ شده، متن دست نویس، شکل های رسم شده با دست، عکس، صوت، ویدئو و ....) در OneNote درج نمایید.