ویرایش پوسته (Theme) انتخاب شده فعلی (و یا سایر پوسته ها)، با تغییر کدهای فایل های آن (تغییراتی فراتر از گزینه های گرافیکی تنظیمات آن پوسته در کنترل پنل (پیشخوان))، در وردپرس (WordPress)
در کلید شماره 26118 ، شرح دادیم که چگونه با استفاده از گزینه های گرافیکی تنظیمات موجود در کنترل پنل (پیشخوان) وردپرس (WordPress) که مربوط به یک پوسته (Theme) است، ویژگی های آن پوسته (Theme) را تغییر بدهیم. آن گزینه های گرافیکی تنظیمات پوسته (Theme) توسط طراح آن پوسته (Theme) در نظر گرفته شده اند، اما شاید ما قصد داشته باشیم که تغییراتی فراتر از آنها داشته باشیم و بخواهیم مواردی از پوسته (Theme) را تغییر بدهیم که در آن گزینه های گرافیکی تنظیمات، وجود ندارند.
برای اینگونه تغییرات، باید به سراغ فایل های مربوط به آن پوسته (Theme) برویم و آنها را با یک نرم افزار ویرایشگر متن، باز نموده و کدهای آنها را تغییر بدهیم. بنابراین باید کمی با کدنویسی آشنایی داشته باشیم و همچنین محل فایل های مربوط به هر پوسته (Theme) را بدانیم.
در این موارد، توصیه می شود که قبل از هرگونه تغییرات در کدهای فایل های مربوط به پوسته (Theme)، ابتدا یک کپی از آنها ( یا از کل فایل های وردپرس) را به عنوان پشتیبان (Back up) در محلی از کامپیوتر خود داشته باشید تا در صورت خراب شدن احتمالی پوسته (Theme) یا ویرایش اشتباهی فایل های اصلی وردپرس (WordPress)، بتوانید از آن فایل های پشتیبان (Back up) برای بازگشت به حالت اولیه استفاده نمایید.
فایل های مربوط به پوسته های (Theme) موجود در فهرست پوسته ها (Theme)، در پوشه ای (Folder) با نام themes قرار می گیرند. به عنوان مثال، چون بنده از نرم افزار شبیه ساز سرور WampServer برای نصب یک نسخه از وردپرس (WordPress) بر روی کامپیوتر شخصی خود استفاده کرده ام، آدرس پوشه themes در کامپیوتر بنده، به صورت زیر می باشد :
بنابراین در محل نصب وردپرس (WordPress)، باید مسیری به شکل زیر را بیابید :
در پوشه themes ، برای هر پوسته (Theme)، یک پوشه وجود دارد که معمولا بر اساس نام پوسته ها (Theme)، می توانید تشخیص بدهید که هر پوشه مربوط به کدام پوسته (Theme) است.
به عنوان مثال، در وردپرس (WordPress) نصب شده توسط بنده، در صفحه نمایش فهرست پوسته ها (Theme) ( کلید شماره 26123 )، 3 پوسته (Theme) وجود دارد :
بنابراین زمانی که به پوشه themes مراجعه می کنیم، 3 پوشه می بینیم که هر کدام، مربوط به یکی از پوسته ها (Theme) است :
پوسته (Theme) فعال مورد نظر ما که می خواهیم فایل های آن را ویرایش کنیم، دارای نام ((دو هزار و هفده)) می باشد :
بنابراین پوشه با نام twentyseventeen متعلق به آن پوسته (Theme) است :
بنابراین چنانچه وارد پوشه مورد نظر شویم، فایل های مربوط به پوسته (Theme) را خواهیم دید :
معمولا نامگذاری فایل ها به گونه ای است که از نام هر فایل می توانید متوجه شوید که مربوط به چه بخشی از پوسته (Theme) است. البته در اکثر مواقع، برنامه نویس و طراح پوسته (Theme)، توضیحاتی (Comment) را در ابتدای کدهای خود فایل می نویسد که دیگران با خواندن آن متوجه شوند که آن فایل برای چه منظوری است.
به عنوان مثال، به صفحه اصلی وردپرس (WordPress) می رویم. در انتهای صفحه، متنی به صورت زیر وجود دارد :
برای آزمایش، قصد داریم که این متن را به صورت موقتی، حذف کنیم. برای این منظور، با توجه به اینکه متن در انتهای صفحه قرار دارد (و البته در همه صفحات وجود دارد)، بنابراین به احتمال زیاد در بخش footer (به بخش پایین وب سایت ها، footer گفته می شود) قرار گرفته است. بنابراین فایل footer.php را توسط یک نرم افزار ویرایشگر متن باز می کنیم :
کدهای صفحه footer.php به صورت زیر می باشند :
اما درک همه بخش های کدها، ساده نخواهد بود (البته به صورت کلی می گوییم، زیرا کدهای این مثال، زیاد نیست و تا حدی خواندن آنها ساده است). بنابراین دو راه داریم، یا باید وقت بگذاریم و تمامی بخش های کدها را به خوبی درک کنیم، یا اینکه، به صورت آزمایش و خطا، بخش های مختلف کدها را حذف کنیم (یا بهتر این است که آنها را به حالت توضیح (Comment) در بیاوریم) و ببینیم که چه بخش هایی تحت تاثیر قرار می گیرند و حذف می شوند. به هر حال، با هر روشی که شده، باید بخش مربوط به آن عنوان در footer را بیابیم. بنده متوجه شدم که خط زیر در فایل footer.php ، مربوط به همان بخشی است که می خواهیم از صفحات حذف شود :
بنابراین آن را به حالت توضیح (Comment) در می آوریم (حذف نمی کنیم تا در آینده، اگر پشیمان شدیم، آن را به حالت اولش در بیاوریم). سپس تغییرات در فایل footer.php را ذخیره می کنیم (در زبان PHP ، اگر علامت های // در ابتدای یک کد قرار بگیرند، آن کد به توضیح (Comment) تبدیل می شود ( کلید شماره 369 )) :
اکنون صفحه اول وردپرس (WordPress) را دوباره بارگذاری می کنیم و مشاهده می شود که آن بخش از footer صفحات حذف شده است :
با سلام
وقتی وارد سایت من بشید، یه حالت بنر مانند در بدو ورود میاد روی صفحه که پیشنهاد میده ایمیل تون رو وارد کنید تا از تخفیف ها با خبر بشید. اما من نه می تونم تنظیمات مربوط بهش رو پیدا کنم، نه اطلاعاتی که وارد میشه جایی ثبت نمیشه.چون دیفالت خود قالبمه. ووکامرس هم ندارم اما نمیدونم کجا باید حذفش کنم یا تنظیمش کنم.ممنون میشم راهنمایی م کنید.
ادرس سایت رو هم میزارم اما اگر خواستید پیام م رو منتشر کنید حذفش کنید
(البته الان متوجه شدم که بصورت کد قرار گرفته در قالبم.اما حالا نمیدونم کد ش در چه فایلی هست و کجای فایل هست و چجوری کد رو پاک کنم)
ممنون میشم پاسخ رو به ایمیلم ارسال بفرمایید
سلام.
بنده وارد سایت شدم اما چنین موردی نمایش داده نشد.
اما به هر حال، اگر بنده با چنین مشکلی در سایت خود مواجه شوم و همچنین ندانم که کد آن پیام در چه فایلی از فایل های وب سایت نوشته شده است، می توانم از یکی از دو روش زیر استفاده نمایم (البته فرض می کنیم که نتوانیم تنظیمات آن بخش را در تنظیمات قالب مورد نظر بیابیم، چون معمولا قالب ها، تنظیماتی را برای نمایش یا عدم نمایش بخش های مختلف، دارند) :
1- روش اول : سعی می کنم که توسط مرورگر اینترنت، کدهای آن پیام را پیدا کرده (تشخیص دهم که کد آن پیام چیست) و سپس در فایل های وب سایت، به دنبال عبارت مربوط به بخشی از کدها، جستجو می کنم تا دقیقا فایل و محل آن کدها (در فایل مورد نظر) را در بین فایل های وب سایت، یافته و سپس تغییرات مورد نظرم را اعمال نمایم (مثلا حذف کد آن) (قبل از هر تغییری در وب سایت، ابتدا یک Back up کامل از وب سایت تهیه نمایید).
یعنی مثلا بنده از مرورگر اینترنت opera استفاده می کنم. وب سایت را باز می کنم و در هنگام مشاهده پیام مورد نظر (پیامی که می خواهم حذف شود)، موس را بر روی بخشی از آن برده و سپس کلید سمت راست موس را می زنم و از بین گزینه ها، بر روی گزینه Inspect element کلیک می کنم.
اکنون تمام کدهای صفحه نمایش داده می شود و همچنین بخش مورد نظر (یا زیرمجموعه ای از آن) به حالت انتخاب شده در می آید.
در کدهای نمایش داده شده، با بردن موس به بالا و پایین، تشخیص می دهیم که کل کدهای آن پیام چیست (چون همزمان در خود صفحه، بخش مربوط به هر کد را رنگی می کند).
در بخش نمایش کدها، تمام کدهای آن بخش را انتخاب کرده و موس را بر روی آن ببرید و کلید سمت راست موس را زده و ابتدا گزینه Copy و سپس گزینه Copy element را انتخاب نمایید. بنابراین کدها کپی می شود.
اکنون کدها را در یک نرم افزار ویرایشگر کد، paste کنید.
یک بخش منحصربفرد از کد را انتخاب کنید (مثلا بخشی که حدس می زنید در سایر بخش های وب سایت به کار نرفته باشد و البته خیلی طولانی هم نباشد، مثلا می تواند بخشی شامل id باشد که معمولا منحصربفرد است) و آن را در فایل های مختلف وب سایت جستجو کنید تا محل کدهای آن پیام را بیابید.
2- روش دوم : چندان روش خوبی نیست و زمانی که روش های دیگر جواب نداده باشند، باید به سراغ آن بریم.
شما بعد از دیدن کدهای آن پیام، ببینید که مثلا تگ اصلی حاوی آن کدها (مثلا اگر یک تگ div است)، اگر دارای id است (که بدانیم منحصربفرد است و در جای دیگری از وب سایت به کار نرفته)، کدهایی را به وب سایت خود اضافه کنید که هر تگی که دارای آن نام id است را به صورت پنهان شده (hidden) در بیاورد (یعنی کد CSS به صورت dispaly:none را برای آن اجرا می کنید)، یا اصلا می توانید یک کد JavaScript برای حذف آن بخش از صفحه را اضافه نمایید.
اما نکته بسیار مهم این است که مطمئن شوید آن id برای بخش های دیگر (یا حتی در صفحات دیگر) به کار نرفته باشد، چون ممکن است آن بخش ها نیز به صورت ناخواسته، ناپدید یا حذف شوند. بنابراین بعد از هر تغییری، حتما کل وب سایت را یک بررسی کلی کنید و از صحت همه چیز، اطمینان حاصل کنید.