استفاده از درگاه پرداخت وجه پارس پال (ParsPal) برای سایت خود، با استفاده از Post Service ، با کدهای PHP

در این مبحث قصد داریم که در مورد چگونگی ایجاد یک درگاه پرداخت وجه برای سایت خود، توسط خدمات سایت پارس پال (ParsPal) توضیحاتی را ارائه کنیم. روش مورد استفاده نیز Post Service (روش POST) می باشد. البته سایت های مشابه دیگر مثل پارس پال (ParsPal) نیز وجود دارد و با جستجو در اینترنت می توانید با آنها آشنا شوید، اما در این مبحث، به عنوان یک نمونه، از پارس پال (ParsPal) استفاده خواهیم کرد.

البته برخی مدیران سایت ها از درگاه های خود بانک ها استفاده می کنند، ولی کسانی که نمی خواهند درگیر مسائل مربوط به بانک ها شوند، می توانند از خدمات برخی سایت ها مثل پارس پال (ParsPal) استفاده کنند. البته سایت پارس پال درصد اندکی از وجه را به عنوان کارمزد دریافت می کند که زیاد به چشم نمی آید، ولی برخی از بانک ها هم هستند که هیچگونه درصدی دریافت نمی کنند. سایت زیر، اطلاعات مفیدی در زمینه درگاه های پرداخت ارائه می کند :


http://www.epbank.ir

دقت کنید که در خود سایت پارس پال (ParsPal)، کدها و توضیحات فراوانی وجود دارد (شاید شما به کد دیگری در آن سایت علاقه مند شوید زیرا کدهای آماده ای برای انواع بسته های نرم افزاری دارد) و شدیدا توصیه می کنم که ابتدا آنها را بخوانید :


https://www.parspal.com
نکته مهم

برای درگاه های پرداخت وجه و در کل، مواردی که با پول سر و کار دارید، بهتر است کدها را از سایتی غیر از سایت اصلی مربوط به آن درگاه پرداخت، دریافت نکنید. سایت کلیدستان هم شامل این قاعده می شود و شما نباید از کدهای این مبحث استفاده کنید، بلکه تنها توضیحات من را بخوانید تا با شیوه استفاده از کدهای اینگونه درگاه ها آشنا شوید و سپس از سایت اصلی درگاه پرداخت، کدهایشان را دریافت کنید. این موضوع از نظر امنیت، بسیار با اهمیت خواهد بود. البته این مسئله برای تمامی موارد ذکر می شود، مثلا می گوییم تا تمامی خط های یک کد را نخوانده و درک نکرده اید، آن را در سایت خود قرار ندهید، اما برای مسائل مالی، بسیار جدی تر می باشد. بنابراین، مثلا اگر یک افزونه طراحی شده بر اساس پارس پال مشاهده کردید، ابتدا خوب کدهای آن را بخوانید و بعد که مطمئن شدید مشکلی ندارد، از آن استفاده کنید (البته از افزونه سایت های معتبر استفاده کنید، ولی اگر می خواهید خیالتان راحت باشد، از همان پارس پال کدها را دانلود کنید).

این مبحث تنها برای ارائه توضیحات بیشتری در مورد آن کدها است و در تاریخ 1393/03/20 نوشته شده است، بنابراین شما کدها را از خود سایت پارس پال (ParsPal) دریافت کنید و سپس برای درک بهتر آنها، این مبحث را بخوانید (این مبحث بر اساس کدهای روش Post Service با زبان PHP می باشد).

معمولا درگاه پرداخت وجهی که در نظر داریم برای سایت خود بسازیم، می تواند به دو صورت زیر در نظر گرفته شود :

1- تنها وجه به صورت آنلاین به حساب پارس پال (ParsPal) ما واریز شود و برایمان اهمیتی ندارد که در همان زمان، متوجه بشویم که پرداختی صورت گرفته است یا خیر (مثل بخش حمایت از سایت که هر کاربر، به صورت دلخواه می تواند وارد آن شود و مبلغی را به حساب پارس پال (ParsPal) ما واریز کند. در این شرایط نیازی به یک سری عملیات بعد از پرداخت وجه نیست، البته برخی افراد اطلاعات این واریزها را هم در پایگاه داده سایت ثبت می کنند که در مورد شماره 2 به آن اشاره کرده ایم).

2- وجه به صورت آنلاین پرداخت شود و همچنین یک پیام به عنوان تایید پرداخت از سایت پارس پال (ParsPal) دریافت نماییم (مثلا قرار است که یک فایل از سایت را بعد از خرید در اختیار کاربر قرار بدهیم تا آن را دانلود کند و همچنین اطلاعات مربوط به خرید کاربر را در پایگاه داده سایت وارد کنیم تا دفعات بعدی، بدانیم که آن فایل را قبلا خریداری کرده و می تواند آن را دانلود کند).

قبل از هرچیز، باید در سایت پارس پال ثبت نام کرده و دو مقدار زیر را به عنوان مشخصه های اصلی درگاه پرداخت خود، دریافت کنید (البته موارد دیگری نیز به شما اعلام می شود، ولی برای نوشتن کدهای PHP مربوط به درگاه پرداخت، دو مورد زیر را نیاز داریم) :

1- شناسه درگاه (Merchant ID)

2- کلمه عبور درگاه

اطلاعات را باید به یک شکل مشخص، به سایت پارس پال ارسال کنیم اما ابتدا باید ببینیم که قصد داریم اطلاعات به چه صورت تعیین شوند. مثلا دو مورد زیر را در نظر بگیرید :

1- یک کالای فروشی است و کاربر تنها باید بر روی دکمه خرید کلیک کند تا به صفحه پرداخت منتقل شود. در این حالت، ما تمامی اطلاعات از جمله، قیمت کالا، مشخصات خریدار و ... را داریم و باید خودمان اطلاعات را به صفحه پرداخت ارسال کنیم.

2- در صفحه حمایت از سایت، یک فرم (form) را به کاربر نمایش می دهیم تا میزان مبلغ مورد نظرش و همچنین در صورت دلخواه، اطلاعاتی مثل نام و ایمیل خود را در فرم وارد کند و سپس با کلیک بر روی دکمه پرداخت، اطلاعات دریافت شده توسط فرم و سایر اطلاعاتی که خودمان داریم را به صفحه پرداخت ارسال می کنیم.

از همین دو مورد فوق متوجه می شوید که همیشه، تعدادی اطلاعات را خودمان داریم و گاهی ممکن است که اطلاعاتی را بخواهیم از طریق فرم (form) از کاربر دریافت کنیم. بنابراین شکل کلی صفحه می تواند به صورت یک فرم باشد که برخی فیلدهای (field) آن به صورت معمولی هستند که کاربر آنها را می بیند و اطلاعاتی را برای آنها تعیین می کند و همچنین برخی از فیلدها را به صورت hidden (