کار با لایه ها (Layers) در پروژه flash ، در نرم افزار Adobe Flash Professional
در این مبحث قصد داریم که در مورد کار با لایه ها (layers) در پروژه flash صحبت کنیم. اگر قبلا با لایه ها (layers) در نرم افزار Adobe Photoshop کار کرده باشید (که مخصوص ویرایش عکس است)، این مفهوم را به سادگی درک خواهید کرد.
زمانی که ما عنصر های مختلف (مثل عکس) را در پروژه flash قرار می دهیم، آنها را می توانیم به دلخواه، در لایه های مختلف بچینیم. لایه ها به یک ترتیب مشخص بر روی هم قرار می گیرند. مثلا فرض کنید که 3 عکس را در پروژه flash قرار داده باشیم (خود عکس تبدیل به یک لایه می شود، یعنی لایه ای که تنها آن عکس در آن قرار گرفته است) و هر کدام را در لایه ای متفاوت قرار بدهیم، بنابراین عکسی که بر روی لایه اول (بالاترین لایه) قرار گرفته باشد، تمام آن را خواهیم دید و سپس از عکسی که در لایه بعدی قرار گرفته، تنها بخش هایی را می بینیم که زیر عناصر لایه اول (بالاترین لایه) قرار نگرفته باشند.
به عنوان مثال، پروژه flash زیر را که از 3 عکس تشکیل شده، مشاهده کنید :
در قسمت Timeline پروژه flash ، تنها یک لایه (layer) نمایش داده شده است :
بنابراین تنها یک لایه داریم که شامل 3 عکس می باشد، در بالاترین سطح (سطح اول) این لایه، عکس یک گربه سفید را داریم، سپس در سطح دوم (سطح زیر سطح اول)، عکس یک دایناسور را داریم و سپس در سطح سوم (زیرترین سطح)، لوگوی سایت کلیدستان (کلید و مداد) قرار گرفته است. منظورمان از به کار بردن کلمه سطح، تنها نحوه قرارگیری عناصر موجود در لایه، بر روی هم می باشد و نباید آن را با مفهوم لایه (layer) اشتباه بگیرید.
چنانچه بخواهیم ترتیب قرارگیری عناصر موجود در یک لایه و قرار گرفته بر روی هم را تغییر بدهیم، می توانیم بر روی هر عنصر دلخواه، با موس، کلیک سمت راست نموده و سپس به وسیله یکی از گزینه های موجود برای گزینه Arrange ، موقعیت عنصر را نسبت به سایر عناصر، تغییر بدهیم :
برای اینکه بتوانیم هر عکس را به یک لایه تبدیل کنیم (3 لایه مختلف بسازیم)، ابتدا کلیدهای Ctrl و A از کیبورد را به طور همزمان فشار می دهیم تا هر 3 عکس انتخاب شوند :
اکنون از منوی Modify ، گزینه Timeline و سپس گزینه Distribute to Layers را انتخاب می کنیم (البته اگر تعدادی عنصر را انتخاب کرده و سپس با موس، کلیک سمت راست نماییم، گزینه Distribute to Layers نیز در گزینه های نمایش داده شده، وجود دارد) :
حال مشاهده خواهید کرد که در قسمت Timeline پروژه flash ، اکنون 4 لایه (layer) نمایش داده می شود :
با انتخاب هر لایه، عناصر موجود در آن لایه انتخاب می شوند.
یک لایه با نام Layer 1 در پروژه flash وجود دارد که از ابتدای ساخت پروژه flash ، به عنوان تنها لایه پروژه، وجود داشته است. چون عنصری در آن نداریم، می توانیم آن را حذف (delete) کنیم، برای این منظور، می توانید بر روی آن، با موس، کلیک سمت راست نموده و سپس گزینه Delete Layers را انتخاب کنید. اما فعلا من آن را نگه می دارم و حذفش نمی کنم.
برای تغییر نام یک لایه، کافی است که بر روی آن لایه، با موس، دابل کلیک (دو بار کلیک) نموده و سپس نام جدید را برای آن لایه تایپ کنید :
مثلا من برای لایه ها، نام هایی متناسب با عکس موجود در آنها انتخاب می کنم :
چنانچه بخواهیم ترتیب نمایش لایه ها بر روی هم، تغییر داده شود، باید در قسمت Timeline پروژه flash ، لایه مورد نظرمان را با موس گرفته (بدون رها کردن کلید موس) و در لیست لایه ها، موقعیت آن لایه را جابجا کنیم. دقت شود که در لیست لایه ها، هر چه لایه در موقعیت بالاتر در لیست باشد، یعنی بالاتر از سایر لایه ها است و بر روی آنها قرار می گیرد، مثلا لایه مربوط به کلید که نام key را برای آن انتخاب کردیم، در آخر لیست است، اکنون با موس، آن را به موقعیت دوم می آوریم تا بر روی دو عکس دیگر قرار بگیرد :
نتیجه به صورت زیر می باشد :