آموزش نصب وردپرس (WordPress) فارسی (بر روی سرور واقعی یا شبیه ساز سرور در کامپیوتر خانگی)

در کلید شماره 20696 ، وردپرس (WordPress) را معرفی کردیم و اکنون می خواهیم که چگونگی نصب آن را شرح بدهیم.

دانلود وردپرس (WordPress) فارسی :

قبل از هر چیز، باید نسخه فارسی وردپرس (WordPress) را از یک سایت معتبر دانلود کنیم (بهتر است از خود سایت وردپرس اصلی دریافت گردد) (یک فایل zip که شامل همه فایل های وردپرس (WordPress) می باشد). فایل نسخه فارسی را می توانید از لینک زیر دریافت نمایید (جدیدترین نسخه) :


https://fa.wordpress.org

در لینک بالا، گزینه ای با نام ((در یافت وردپرس فارسی)) وجود دارد (یا هر نام مشابه دیگر) که با کلیک بر روی آن، فایل zip مربوط به وردپرس فارسی دانلود می شود :

آموزش نصب وردپرس (WordPress) فارسی (بر روی سرور واقعی یا شبیه ساز سرور در کامپیوتر خانگی)

بنابراین فرض می کنیم که شما اکنون فایل zip وردپرس فارسی را دریافت کرده اید.

انتخاب بین سرور واقعی یا کامپیوتر خانگی (شبیه سازی سرور بر روی کامپیوتر خانگی) :

شما در یکی از دو حالت زیر می توانید وردپرس (WordPress) را نصب کنید :

1- سرور واقعی :

صاحب دامنه (domain) و هاست (host) می باشید و فایل های لازم را مستقیم به هاست (host) آپلود می کنید و عملا کار خود را با یک سرور واقعی (وب سایت واقعی) شروع می کنید و نتیجه کار شما را همه به صورت یک وب سایت مشاهده خواهند کرد (البته اگر آدرس آن را به دیگران بدهید و آن را به موتورهای جستجو معرفی کنید). در این حالت، آپلود فایل ها می تواند از طریق گزینه های گرافیکی خود کنترل پنل هاست (host) صورت گیرد (مثل کنترل پنل cpanel) و یا می توانید از نرم افزارهایی مثل FileZilla برای آپلود فایل ها استفاده کنید.

2- شبیه سازی وب سایت بر روی کامپیوتر خانگی :

در این حالت، دارای دامنه (domain) و هاست (host) نمی باشید و تنها قصد دارید که وردپرس (WordPress) را بر روی کامپیوتر خانگی خود نصب کنید (برای آشنایی با آن و آزمایش امکاناتش). بنابراین باید از یک نرم افزار شبیه ساز سرور بر روی کامپیوتر خانگی (مثل Wamp Server) ( کلید شماره 367 ) استفاده کنید.

حتی افرادی که دارای دامنه (domain) و هاست (host) می باشند نیز می توانند توسط یک نرم افزار شبیه ساز سرور، یک نسخه از وردپرس فارسی را نیز بر روی کامپیوتر خانگی خود نصب کنند تا به عنوان محیطی برای آزمایش تغییرات، مورد استفاده قرار بگیرد (نغییرات مورد نظرتان را ابتدا می توانید بر روی آن اعمال کنید و اگر نتیجه خوب بود، آنگاه در وب سایت واقعی اعمال شوند).

دو موردی که ذکر شد، مشابه هستند و تنها در یکی با کنترل پنل وب سایت واقعی (سرور واقعی) سر و کار دارید و در دیگری با نرم افزار شبیه ساز در کامپیوتر خانگی کار می کنید.

داشتن یک پایگاه داده (database) و کاربری که به آن اجازه دسترسی دارد :

وردپرس (WordPress) در مراحل نصب خود، از ما مشخصات مربوط به یک پایگاه داده (database) و کاربری که به آن اجازه دسترسی دارد را درخواست خواهد کرد، زیرا وردپرس (WordPress) از پایگاه داده (database) مورد نظر برای ساخت جدول های (tables) شامل اطلاعات خود استفاده خواهد کرد و اطلاعات مهم پایگاه داده (database) در این جدول ها (tables) ذخیره می شوند (در کل، وردپرس از دو بخش فایل های آن و پایگاه داده شامل اطلاعات آن، تشکیل می شود). برای دسترسی وردپرس (WordPress) به پایگاه داده (database)، باید مشخصات کاربری که به پایگاه داده (database) دسترسی دارد را نیز به آن بدهیم.

بنابراین 3 مورد زیر را نیاز خواهیم داشت :

1- نام پایگاه داده (database)

2- نام کاربری که به پایگاه داده (database) مورد نظر، اجازه دسترسی دارد

3- رمز عبور (password) کاربری که به پایگاه داده (database) مورد نظر، اجازه دسترسی دارد

بنابراین باید یک پایگاه داده (database) بسازیم (برای ساخت آن، تنها نکته قابل ذکر این است که بهتر است ویژگی Collation را برای آن برابر utf8_general_ci انتخاب کنیم و همچنین اینکه نام آن را در اختیار دیگران نگذارید، زیرا از نظر امنیتی بهتر است که نام پایگاه داده را دیگران ندانند). برای این منظور، ساده ترین روش، استفاده از phpMyAdmin می باشد (برنامه phpMyAdmin ، یک واسط گرافیکی برای کار با پایگاه داده در سرور است). اما معمولا در سرور واقعی، امکان ساخت یک پایگاه داده (database) در phpMyAdmin وجود ندارد (اجازه ساخت را برمی دارند) :

آموزش نصب وردپرس (WordPress) فارسی (بر روی سرور واقعی یا شبیه ساز سرور در کامپیوتر خانگی)

بنابراین اگر می خواهید در یک سرور واقعی، یک پایگاه داده (database) جدید بسازید، می توانید از کنترل پنل موجود در آن (کنترل پنل هاست) استفاده کنید ( کلید شماره 560 ). در کلید شماره 560 ، چگونگی تعریف کاربر دارای اجازه دسترسی به پایگاه داده (database) نیز ذکر شده است (نام و رمز عبور کاربر را تعریف می کنید و آن را در لیست کاربران دارای اجازه دسترسی به آن پایگاه داده قرار می دهید).

اما در شبیه ساز سرور موجود در کامپیوتر خانگی، می توانید از برنامه phpMyAdmin برای ساخت پایگاه داده (database) استفاده کنید ( کلید شماره 563 - کلید شماره 561 ).

در برنامه های شبیه ساز سرور، معمولا یک نام و رمز عبور (password) پیش فرض به عنوان نام و رمز عبور کاربر دارای اجازه دسترسی به همه پایگاه های داده، وجود دارد که بر اساس برنامه شبیه ساز مورد استفاده خود، آنها را باید بیابید (در اینترنت جستجو کنید تا مقادیر پیش فرض را بیابید). به عنوان مثال، برای نرم افزار Wamp Server ، نام کاربر برابر root و رمز عبور آن، برابر تهی (یعنی هیچ چیزی نباید نوشته شود) می باشد.

برای پایگاه داده ای که می سازید و کاربری که تعریف می کنید، هر نام دلخواه را می توانید انتخاب نمایید (هر نام دلخواهی که هاست بر اساس قواعد نامگذاری خود که چک می کند، امکان ساخت آن را بدهد).

بنابراین فرض می کنیم که تا این مرحله، پایگاه داده را ساخته اید و کاربر دارای اجازه دسترسی به آن را هم تعریف کرده اید و این سه مقدار را در محلی یادداشت نموده اید (در مراحل نصب وردپرس، به آنها نیاز داریم).

قرار دادن (آپلود) فایل های وردپرس (WordPress) فارسی در پوشه (folder) مناسب (مسیر مناسب) :

اکنون باید فایل های وردپرس (WordPress) فارسی را در پوشه (folder) مناسب (مسیر مناسب) قرار بدهیم. نکته مهم این است که شما باید فایل ها را در مسیر مناسبی بر روی سرور قرار بدهید. زیرا محل قرارگیری فایل ها است که آدرس اصلی (آدرس URL صفحه اصلی) وب سایت شما را مشخص می کند.

به عنوان مثال، فرض کنید که می خواهیم آدرس اصلی وب سایت ما، به صورت زیر باشد (مشابه آدرس اصلی وب سایت کلیدستان) :


http://www.kelidestan.com/index.php

ابتدا باید فایل های مناسب را برای آپلود تعیین کنیم (چون اگر کل پوشه حاوی آنها را آپلود کنیم، نام آن پوشه نیز در آدرس URL وجود خواهد داشت). بنابراین فایل zip مربوط به وردپرس فارسی را در کامپیوتر خود از حالت فشرده در می آوریم (Unzip می کنیم) و مشاهده خواهیم کرد که فایل های درون آن به صورت زیر می باشند :

آموزش نصب وردپرس (WordPress) فارسی (بر روی سرور واقعی یا شبیه ساز سرور در کامپیوتر خانگی)

دقیقا همین پوشه ها و فایل هایی که در عکس بالا نمایش داده شده اند، باید در مسیری در سرور قرار بگیرد که می خواهیم آدرس URL صفحه اصلی وب سایت برابر آن باشد (مراقب باشید که پوشه حاوی آنها را آپلود نکنید)، زیرا فایل index.php که در عکس بالا مشاهده می کنید، صفحه اصلی وردپرس می باشد و بنابراین به عنوان صفحه اصلی وب سایت ما خواهد بود.

برای آپلود کردن فایل های بالا در مسیر درستی از هاست (سرور)، روش های مختلفی وجود دارد. مثلا ممکن است فردی، از طریق کنترل پنل، فایل zip را در سرور آپلود کند و سپس آنها را Unzip نموده و در آخر، در صورت نیاز، فایل ها Unzip شده را به صورت دسته جمعی به مسیر مناسب انتقال بدهد (با استفاده از گزینه های کنترل پنل هاست). یا اینکه مثلا فردی فایل zip را در کامپیوتر شخصی خود، Unzip کرده و سپس فایل های مورد نظر را به صورت دسته جمعی توسط نرم افزاری مثل FileZilla آپلود کند. به هر حال، روش انتخابی بستگی به کاربر دارد که شیوه مورد نظرش برای نقل و انتقال فایل ها بین کامپیوتر شخصی و سرور وب سایت، چه باشد.

اگر از شبیه ساز سرور در کامپیوتر شخصی استفاده می کنید، تنها باید بدانید که فایل ها را در چه مسیری کپی کنید (باید آدرس پوشه ای که به عنوان محل اصلی فایل های وب سایت برای شبیه ساز به کار می رود را بدانید و سپس درون آن و در مسیر دلخواهتان، فایل های وردپرس فارسی را کپی کنید - کلید شماره 367 ).

شروع نصب وردپرس (WordPress) فارسی :

با فرض اینکه فایل های وردپرس (WordPress) فارسی را در مسیر مناسب مورد نظرتان قرار داده اید، اکنون باید وردپرس (WordPress) فارسی را نصب کنیم.

در کل، از این مرحله به بعد، کلیه فعالیت هایی که باید انجام بدهیم، از طریق اجرای صفحات وردپرس (WordPress) فارسی در مرورگر اینترنت (مثل google chrome یا opera یا مرورگرهای اینترنت دلخواه دیگر) صورت می گیرد. یعنی از این به بعد، خود وردپرس (WordPress) فارسی، صفحات گرافیکی را چه برای نصب و چه برای مدیریت وب سایت در اختیار شما قرار می دهد و تنها باید با یک سری گزینه هایی که در اختیار شما قرار می گیرد، با سایت کار کنید.

برای شروع، باید آدرس URL صفحه اصلی وردپرس (WordPress) فارسی را در مرورگر اینترنت خود اجرا کنید. مثلا بنده چون می خواهم وب سایتی را به عنوان نمونه برای تکمیل این آموزش بسازم، از شبیه ساز سرور استفاده می کنم (از نرم افزار Wamp Server) و فایل ها را در مسیر زیر از کامپیوتر شخصی خود کپی می کنم ( کلید شماره 367 ) :

آموزش نصب وردپرس (WordPress) فارسی (بر روی سرور واقعی یا شبیه ساز سرور در کامپیوتر خانگی)

بنابراین آدرس URL صفحه اصلی وردپرس (WordPress) فارسی برای بنده به صورت زیر خواهد بود :


http://localhost/kelidestan.com/wordpress/index.php

پس آدرس URL بالا را در مرورگر اینترنت خود اجرا می کنم. چون وردپرس (WordPress) فارسی هنوز نصب نشده است، صفحه اصلی به صورت خودکار، ما را به صفحه نصب (setup) منتقل می کند. یعنی به صفحه ای با آدرس URL زیر منتقل می شویم :


http://localhost/kelidestan.com/wordpress/wp-admin/setup-config.php

صفحه مورد نظر به صورت زیر می باشد که باید در آن، مراحل نصب را دنبال کنیم :

آموزش نصب وردپرس (WordPress) فارسی (بر روی سرور واقعی یا شبیه ساز سرور در کامپیوتر خانگی)

بر روی دکمه با عنوان ((بزن بریم)) کلیک می کنیم تا صفحه بعد نمایش داده شود :

آموزش نصب وردپرس (WordPress) فارسی (بر روی سرور واقعی یا شبیه ساز سرور در کامپیوتر خانگی)

در این صفحه، باید نام پایگاه داده ای که ساخته ایم را در بخش ((نام پایگاه داده)) بنویسیم و نام کاربر دارای اجازه دسترسی به پایگاه داده و همچنین رمز عبور (password) وی هم باید در دو بخش ((نام کاربری)) و ((رمز)) نوشته شوند.

بنده چون از شبیه ساز Wamp Server برای شبیه سازی سرور بر روی کامپیوتر شخصی استفاده کرده ام، اطلاعات مربوط به آن (یعنی نام کاربر برابر root و رمز عبور وی هم برابر تهی (خالی گذاشتن) می باشد) را به کار می برم. اما شما باید نام پایگاه داده ای که ساخته اید و اطلاعات کاربر تعریف شده توسط خود را در این بخش ها بنویسید.

بنده پایگاه داده ای با نام kelidestan_wordpress ساخته ام که برای نصب وردپرس (WordPress) فارسی به کار خواهد رفت (عکس از محیط phpMyAdmin می باشد) :

آموزش نصب وردپرس (WordPress) فارسی (بر روی سرور واقعی یا شبیه ساز سرور در کامپیوتر خانگی)

مشاهده می کنید که فعلا دارای هیچ جدولی (table) نمی باشد.

در صفحه نمایش داده شده توسط وردپرس (WordPress)، بخشی با عنوان ((میزبان پایگاه داده)) وجود دارد که همان نام اصلی هاست می باشد و معمولا برابر همین عبارت localhost می باشد (معمولا نیازی به نغییر آن نیست).

همچنین در بخش ((پیشوند جدول))، باید عبارتی را بنویسیم که در ابتدای نام همه جدول هایی (table) که در پایگاه داده (database) ساخته می شوند، قرار می گیرد. تعیین این مورد توسط ما، دلایل مختلفی دارد. مثلا اگر بخواهیم جدول های دو وردپرس در یک پایگاه داده قرار بگیرند (دو بار نصب وردپرس در دو مسیر متفاوت در هاست و انتخاب یک پایگاه داده برای هر دوی آنها)، این بخش به ما کمک می کند که بتوانیم نام های متفاوتی را برای جدول های (table) آنها انتخاب کنیم (زیرا پیشوند نام هایشان متفاوت خواهد شد). علاوه بر این، معمولا توصیه می شود که دیگران نتوانند نام جدول های پایگاه داده را حدس بزنند (از نظر امنیتی) و بنابراین ما می توانیم پیشوندی را برای ابتدای نام جدول ها انتخاب کنیم که دیگران نتوانند آن را حدس بزنند. چون بنده در حال آموزش هستم، این پیشوند را تغییر نمی دهم تا نصب وردپرس (WordPress) با مقدار پیش فرض برای پیشوند صورت گیرد.

بنابراین مقادیری که بنده وارد کرده ام، به صورت زیر می باشند (شما اطلاعات مربوط به خود را بنویسید) :

آموزش نصب وردپرس (WordPress) فارسی (بر روی سرور واقعی یا شبیه ساز سرور در کامپیوتر خانگی)

بر روی دکمه ((فرستادن)) کلیک می کنیم تا صفحه بعد نمایش داده شود :

آموزش نصب وردپرس (WordPress) فارسی (بر روی سرور واقعی یا شبیه ساز سرور در کامپیوتر خانگی)

در این صفحه، بر روی دکمه ((اجرای نصب)) کلیک می نماییم تا به صفحه بعد برویم :

آموزش نصب وردپرس (WordPress) فارسی (بر روی سرور واقعی یا شبیه ساز سرور در کامپیوتر خانگی)

در این صفحه، باید نام مورد نظرمان برای وب سایت را در بخش ((عنوان سایت)) بنویسیم. مثلا بنده نام ((کلیدستان)) را برای آن انتخاب می کنم. در بخش ((نام کاربری)) باید نام اولین کاربری که در همان ابتدا به صورت ثبت نام شده در وردپرس (WordPress) می باشد را بنویسیم. این کاربر، مدیر سایت خواهد بود (خود ما که وردپرس را نصب می کنیم) و به کنترل پنل وردپرس (WordPress) برای مدیریت آن دسترسی خواهد داشت. بنده نام admin را برای کاربر انتخاب می کنم (شما می توانید نام اختیاری مورد نظر خود را انتخاب کنید، مثلا نام و نام خانوادگی خود یا ...).

نکته

کنترل پنل وردپرس (WordPress)، در نسخه فارسی آن، با عنوان ((پیشخوان)) نامگذاری شده است. یعنی شما بعد از نصب، عنوان ((پیشخوان)) را در کنترل پنل وردپرس (WordPress) مشاهده خواهید کرد. ممکن است بنده هر یک از عنوان های ((کنترل پنل وردپرس)) یا ((پیشخوان)) را در این مبحث و مبحث های دیگر به کار ببرم و منظور از هر دو، همان بخشی از وردپرس است که مدیر وب سایت به آن دسترسی دارد و تنظیمات وردپرس در آن قرار گرفته اند.

در بخش های ((رمز)) و ((ایمیل شما))، باید یک رمز دلخواه برای حساب کاربری خود و همچنین ایمیل خود را وارد نمایید (نام کاربری و رمز را در یک کاغذ یادداشت کرده و در محل امنی نگه داری کنید).

در بخش ((نمایش به موتورهای جستجو))، اگر که وب سایت شما یک وب سایت شخصی است و نمی خواهید که کاربرانی غیر از شما، از طریق جستجو در موتورهای جستجو، سایت شما را در لیست نتایج جستجو ببینند، باید تیک جلوی آن را بزنید تا موتورهای جستجو شما را در لیست نتایج خود نمایش ندهند (البته این مورد تضمینی نیست که حتما تمامی موتورهای جستجو یا ربات های دیگر، وب سایت شما را بررسی نمی کنند، اگر نمی خواهید اطلاعاتی توسط دیگران دیده شود، باید آن را به صورت قابل نمایش تنها برای خودتان در بیاورید) (به صورت پیش فرض نباید این گزینه تیک بخورد تا سایت توسط موتورهای جستجو به کاربران نمایش داده شود).

بنابراین بنده اطلاعات را به صورت زیر وارد می کنم :

آموزش نصب وردپرس (WordPress) فارسی (بر روی سرور واقعی یا شبیه ساز سرور در کامپیوتر خانگی)

بر روی دکمه ((راه اندازی وردپرس)) کلیک می کنیم تا نصب وردپرس (WordPress) فارسی شروع شود.

پس از نصب کامل وردپرس (WordPress) فارسی، صفحه زیر نمایش داده می شود :

آموزش نصب وردپرس (WordPress) فارسی (بر روی سرور واقعی یا شبیه ساز سرور در کامپیوتر خانگی)

بر روی دکمه ((ورود)) کلیک می نماییم تا صفحه ورود (login) نمایش داده شود :

آموزش نصب وردپرس (WordPress) فارسی (بر روی سرور واقعی یا شبیه ساز سرور در کامپیوتر خانگی)

در این صفحه، باید نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید (همان حساب کاربری مدیریت که بنده با نام admin ، در طول مراحل نصب وردپرس، برای خود ساختم). همچنین می توانید تیک گزینه ((مرا به خاطر بسپار)) را بزنید تا با بستن مرورگر اینترنت و دوباره باز کردن آن، نیاز نداشته باشید که دوباره نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید (اما این گزینه را در کامپیوترهایی غیر از کامپیوتر شخصی خود نزنید، تا بعدا توسط دیگران مورد سوء استفاده قرار نگیرد).

بر روی دکمه ((ورود)) کلیک نمایید تا وارد کنترل پنل (پنل) وردپرس (WordPress) شوید (همان طور که قبلا تذکر دادم، عنوان ((پیشخوان)) برای آن انتخاب شده است) :

آموزش نصب وردپرس (WordPress) فارسی (بر روی سرور واقعی یا شبیه ساز سرور در کامپیوتر خانگی)

در کنترل پنل وردپرس (WordPress) فارسی، شما با یک سری گزینه های گرافیکی (و به زبان فارسی) می توانید تمامی بخش های وردپرس (WordPress) و محتوای قرار گرفته در آن را مدیریت کنید (تنها شما که مدیر سایت هستید به آن دسترسی خواهید داشت).

اما اکنون می خواهیم که به صفحه اصلی وردپرس (WordPress) برویم و آن چیزی که کاربران به عنوان وب سایت ما مشاهده می کنند را ببینیم. اگر در کنترل پنل باشیم، کافی است که در گوشه بالا سمت راست سایت، موس را بر روی نام سایت (در اینجا، کلیدستان) ببریم تا گزینه ای با عنوان ((نمایش سایت)) ظاهر شود :

آموزش نصب وردپرس (WordPress) فارسی (بر روی سرور واقعی یا شبیه ساز سرور در کامپیوتر خانگی)

با کلیک بر روی این گزینه، به صفحه اصلی وردپرس (WordPress) می رویم :

آموزش نصب وردپرس (WordPress) فارسی (بر روی سرور واقعی یا شبیه ساز سرور در کامپیوتر خانگی)

همچنین در مثالی که بنده ذکر کردم، با اجرای آدرس URL زیر در مرورگر اینترنت نیز به صفحه اصلی وردپرس (WordPress) خواهیم رفت :


http://localhost/kelidestan.com/wordpress/index.php

همان طور که مشاهده می کنید، ظاهر اولیه وردپرس (WordPress) ساده می باشد و اگر قصد دارید که ظاهر آن را تغییر بدهید، می توانید یک ((پوسته)) دلخواه با ظاهر مورد نظرتان را در وب سایت های ارائه دهنده خدمات وردپرس (WordPress) بیابید و آن را از طریق کنترل پنل وردپرس (WordPress) نصب کنید. بنابراین نگران این ظاهر ساده اولیه نباشید (در مباحث دیگری، چگونگی نصب یک پوسته جدید برای وردپرس را شرح خواهیم داد).

مشاهده می کنید که به عنوان نمونه، در وردپرس (WordPress) نصب شده، یک نوشته با عنوان ((سلام دنیا!)) وجود دارد تا با چگونگی نمایش نوشته ها در صفحه اصلی وردپرس (WordPress) آشنا شوید :

آموزش نصب وردپرس (WordPress) فارسی (بر روی سرور واقعی یا شبیه ساز سرور در کامپیوتر خانگی)

شما می توانید این نوشته را ویرایش کرده و یا اینکه حذف کنید. در مباحث دیگری، چگونگی ساخت نوشته جدید و یا ویرایش و مدیریت نوشته ها را شرح خواهیم داد.

اگر بر روی عنوان نوشته کلیک کنیم، محتوای آن در صفحه ای جدید نمایش داده می شود :

آموزش نصب وردپرس (WordPress) فارسی (بر روی سرور واقعی یا شبیه ساز سرور در کامپیوتر خانگی)

مشاهده می کنید که یک ((دیدگاه)) یا در اصطلاح ((نظر)) برای آن وجود دارد (به صورت پیش فرض)، تا چگونگی نمایش دیدگاه ها در نظرات را مشاهده کنید. از طریق کنترل پنل وردپرس (WordPress) می توانید این دیدگاه را ویرایش کرده یا حذف کنید (این موارد را در مباحث آینده شرح خواهیم داد).

در آخر، نگاهی به پایگاه داده مورد نظرمان (kelidestan_wordpress) در محیط phpMyAdmin می اندازیم :

آموزش نصب وردپرس (WordPress) فارسی (بر روی سرور واقعی یا شبیه ساز سرور در کامپیوتر خانگی)

مشاهده می کنید که در فرآیند نصب وردپرس (WordPress) فارسی، تعدادی جدول (table) در این پایگاه داده ساخته شده است. بنابراین وردپرس (WordPress) بر اساس اطلاعات موجود در این پایگاه داده (database) و همچنین فایل های موجود در مسیر قرارگیری آن، عمل می کند.

امیدوارم که از نصب وردپرس (WordPress) فارسی لذت برده باشید.

نویسنده علیرضا گلمکانی
شماره کلید 20697
گزینه ها
به اشتراک گذاری (Share) در شبکه های اجتماعی
نظرات 3 3 0
ثبت شرکت
۱۳۹۵/۰۸/۲۹
۱۳:۱۴

بسیار عالی

sabtefarda
۱۳۹۵/۱۰/۱۲
۱۶:۵۷

خوب بود

نیما
۱۳۹۶/۰۶/۱۱
۱۱:۲۱

عالی و کامل ولی اگه بخواییم لوکال هاستمون رو در اینترنت به اشتراک بزاریم باید چه کار کرد؟

ارسال نظر جدید (بدون نیاز به عضو بودن در وب سایت)

جستجو در کلیدستان، توسط گوگل

جستجو در عنوان کلیدها

دسترسی سریع

کلید
×

شماره کلید


دسته بندی
×

شماره دسته کلید


جستجو
×

جستجو